Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Verkeerscontroles

IJSSELSTEIN De politie heeft op donderdag 27 juni op meerdere locaties een verkeerscontrole gehouden.

Op de Noord IJsseldijk werd van 07.30 uur tot 08.30 uur op snelheid gecontroleerd. Drieëntwintig bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 74 km/u. Eén bromfietser werd bekeurd voor het niet dragen van een helm.

Tussen 10.45 uur en 11.45 uur werd op de Hogebiezendijk gecontroleerd. Acht bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u. Ook hier werd een bromfietser bekeurd omdat hij geen helm droeg.

Motorrijder onderuit

IJSSELSTEIN Op donderdag 27 juni raakte een motorrijder gewond bij een valpartij.

Rond 15.35 uur reed een 51-jarige motorrijder uit Wieringerwerf tezamen met een groepje andere motorrijders over het Hoogland, gaande in de richting van de bocht bij de Tinbergenlaan. Door onbekende oorzaak kwam de man in de bocht met zijn motor ten val.

De man is met letsel aan zijn linkerarm per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Zijn motorvrienden hebben voor de afvoer van zijn motor gezorgd.

Uitgebreide gordelcontrole

NIEUWEGEIN Op donderdag 27 juni heeft de politie tussen 13.00 uur en 17.00 uur een gordelcontrole op de Sluyterslaan gehouden.

Tussen de genoemde tijdstippen werden 250 voertuigen gecontroleerd. 45 bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.

Winkeldiefjes

NIEUWEGEIN Op donderdag 27 juni werden twee meisjes op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 16.20 uur zag een medewerker van een winkel aan de Passage (City Plaza) dat twee meisjes enkele etens- en drinkwaren uit de stellingen pakten en zonder deze af te rekenen de kassa passeerden. De meisjes, 12 en 14 jaar oud en afkomstig uit Houten, werden door winkelpersoneel staande gehouden.

Door politiemensen werden de meisjes naar het politiebureau overgebracht. Zij bekenden de goederen te hebben gestolen. Tegen de meisjes is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal wordt voor een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Gevallen met fiets
HOUTEN Op donderdag 27 juni is een jongen gewond geraakt bij een val met zijn mountainbike.

Rond 20.10 uur reed een 15-jarige jongen uit Houten met zijn mountainbike over de Ruitercamp. Hij kwam met zijn fiets ten val en liep daarbij behoorlijk letsel aan zijn aangezicht op. Hij miste onder andere een aantal tanden. Ter plaatse werd nog een complete tand gevonden. De jongen is naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar zou worden getracht de tand terug te plaatsen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 28-06-2002 '
Lees ook