Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 29 mei werd een winkeldief betrapt en aangehouden.

Rond 15.10 uur zag een medewerker van een winkel aan de Ravenswade dat een man een slot uit de stelling pakte en zonder deze af te rekenen de kassa passeerde. De verdachte, een 23-jarige man uit Veghel, werd door een personeelslid aangehouden.

De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Hij bekende het slot te hebben weggenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsers botsen

VIANEN Op woensdag 29 mei botsten twee fietsers op elkaar. Beiden liepen verwondingen op.

Rond 16.25 uur reed een 43-jarige fietser uit Vianen over de Clarissenhof van de heuvel naar beneden, komende vanuit de richting van de Parallelweg. Voor hem fietste een 12-jarige jongen uit Vianen. Op het moment dat de man de jongen wilde inhalen, sloeg de jongen linksaf. De jongen verklaarde zijn arm te hebben uitgestoken, de man verklaarde dat niet te hebben gezien. Er ontstond een aanrijding en beide fietsers kwamen ten val. De man liep daarbij letsel aan zijn hoofd en knie op en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Hij mocht na behandeling naar huis. De jongen liep enkele schaafwonden op en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Autodieven aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei zijn drie mannen aangehouden voor een poging een auto te stelen.

Rond 02.55 uur werd een bewoonster van de Israelslaan wakker, toen iemand een auto probeerde te starten. Toen zij uit het raam keek, zag zij dat een man kennelijk op de uitkijk stond , terwijl twee andere mannen in een auto zaten en kennelijk probeerden deze auto te stelen. Zij belde de politie.

Politiemensen hielden de drie verdachten, twee jongens van 17 jaar en een man van 18 jaar en allen afkomstig uit Utrecht, in de nabijheid van de auto aan. Zij zijn in het politiebureau ingesloten. De auto bleek te zijn opengebroken en er was getracht de bedrading van het contactslot door te verbinden. Het was hen niet gelukt de auto aan de praat te krijgen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 30-05-2002 '
Lees ook