Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.25 uur

Campagne tegen rijden zonder helm

NIEUWEGEIN -Sinds mei wordt in Nieuwegein de
verkeersveiligheidscampagne "Beter je haar, dan je hoofd in de war" gehouden. De campagne wordt gevoerd tegen bromfietsbestuurders die zonder helm op het hoofd een bromfiets besturen.

Doelstelling:
De doelstelling van de campagne is om de verkeersveiligheid te verhogen door de jongeren bewust te maken van de draagplicht van een deugdelijke helm.

Resultaat tot nu toe:
De controles worden uitgevoerd door het Bureau Verkeer Onder Controle, de wijkpolitie en de Noodhulp van Nieuwegein. In totaal werden in Nieuwegein tijdens de controles 127 bestuurders c.q. duopassagiers van bromfietsen bekeurd voor het niet dragen van de helm. Zij kregen een bekeuring van EUR 40.

Tijdens een controle in juli werd een bestuurder zonder helm op een crossmotor zonder kentekenplaat gesignaleerd bij de Nedereindseplas. Bij het zien van motoragenten ging de crosser er vandoor. In het nauw gedreven, liet de bestuurder de crossmotor achter en kon te voet vluchten. De politie nam de motor inbeslag.

Ook werden tijdens de controles 3 bestuurders op brom-/snorfietsen aangetroffen die nog geen 16 jaar oud waren, 2 bestuurders hadden geen geldig bromfietscertificaat en 3 bromfietsen bleken niet verzekerd te zijn.

De campagne duurt een half jaar. Aan de campagne nemen deel: het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht (R.O.V.), de gemeente Nieuwegein, het Bureau Verkeer Onder Controle (B.V.O.C.) van de Politie Regio Utrecht en de wijkpolitie van district Lekstroom in Nieuwegein.

Aanrijding met vrachtwagen

EVERDINGEN Op maandag 29 juli is een automobilist gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 06.00 uur reed een 26-jarige automobilist uit Haaften over de Rijksweg A2 in de richting van Den Bosch. Ter hoogte van Everdingen botste hij door nog onbekende oorzaak tegen een vrachtwagen, bestuurd door een 29-jarige man uit Kootwijk. Na de aanrijding met de vrachtwagen, botste de auto op de linkervangrail, vervolgens op de rechtervangrail en kwam uiteindelijk op de spitsstrook tot stilstand.

De Haaftenaar klaagde over pijn in zijn hoofd en is per ambulance overgebracht naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. De auto is door een takelwagen weggesleept en het wegdek werd gereinigd door personeel van de Rijkswaterstaat.

Brugwachter belaagd

NIEUWEGEIN Op maandag 29 juli is een vrouwelijke brugwachter door een boze automobilist belaagd.

Rond 14.50 uur wilde een 55-jarige brugwachter op de Structuurbaan de brug over het Merwedekanaal openen voor het vaarverkeer. Daartoe sloot zij de slagbomen. Maar twee automobilisten negeerden het op rood staande verkeerslicht, reden onder de eerste dalende slagboom door en de eerste automobilist kon nog net onder de slagboom aan de andere kant van het water door. De tweede automobilist moest echter vol in de remmen, kwam net niet voor de slagboom tot stilstand en botste er tegenop. De bestuurder werd daarop zeer kwaad en er ontstond een woordenwisseling tussen hem en de brugwachter. De automobilist liep het brugwachtershuisje in en rukte daar een plank van de muur, waardoor diverse apparatuur op de grond viel. Vervolgens stapte de man in zijn auto en ging er vandoor. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Aanrijding

HOUTEN Op maandag 29 juli raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding tussen twee auto`s.

Rond 16.30 uur reed een 21-jarige automobiliste uit IJsselstein over de Utrechtseweg, komende uit de richting van Houten en gaande in de richting van Nieuwegein. Over dezelfde weg kwam een 34-jarige automobilist uit Utrecht haar tegemoet. Deze automobilist wilde op de kruising van de Utrechtseweg met de Heemsteedseweg / Koppeldijk linksaf de Koppeldijk oprijden. Door een voorgesorteerde vrachtwagen werd het zicht van de Utrechter belemmerd en zag hij de hem tegemoetkomende automobiliste niet naderen. Hij sloeg linksaf om de Koppeldijk op te rijden en botste op de auto van de IJsselsteinse.

De IJsselsteinse werd met pijn in haar rug, borst en nek per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht. Beide auto`s moesten worden weggesleept.

Man mishandeld
(Zie ook persbericht district Lekstroom d.d. 28-07-02: `man mishandeld op straat` )
NIEUWEGEIN Op zaterdag 27 juli is een man zwaar mishandeld door een groep van vier personen.

Rond 23.00 uur bevond een 22-jarige man uit Nieuwegein zich met een 25-jarige vriend eveneens uit Nieuwegein op een parkeerplaats bij het Daalderburg. Terwijl de 25-jarige man een kleine boodschap deed, sprak de 22-jarige man een groepje van drie mannen aan. Die liepen daarna door, maar kwamen even later terug, nu met zijn vieren. Zij schopten en sloegen de 22-jarige man, die viel en bleef bewusteloos op de grond liggen. De vier verdachten renden weg in de richting van het Muntplein. Het slachtoffer is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht en werd daar ter observatie opgenomen.

Drie verdachten hadden een negroïde uiterlijk en droegen hoofdzakelijk witte kleding. De vierde had een Aziatisch uiterlijk (lichter getint) en droeg een witte parachutebroek en een lichtkleurig shirt. Allen waren rond de 25 jaar oud.

Het slachtoffer weet zich tot op heden niets van de mishandeling te herinneren. Hij heeft een zware hersenschudding, een blauw oog, diverse kneuzingen en er zijn stukjes van enkele tanden afgebroken.

De politie verzoekt getuigen van deze zware mishandeling contact op te nemen met district Lekstroom, bureau Nieuwegein op telefoonnummer 0900-8844.

Jongetje gewond bij aanrijding
NIEUWEGEIN Op maandag 30 juli is een jongetje gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.10 uur fietste een 8-jarig jongetje uit Nieuwegein over het fietspad van de Batauweg, achter hem fietste zijn moeder. Op de Zuidstedeweg reed een 30-jarige automobiliste uit Nieuwegein in de richting van de Weg naar de Poort. Zij reed over de linkerrijstrook en over de rechterrijstrook reed een bestelbus. Daardoor zag zij bij de kruising met de Batauweg niet dat het fietsertje nog net voor de bestelbus langs de weg dacht te kunnen oversteken. Daardoor ontstond een aanrijding tussen beiden.

Het jongetje is met enkelletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Inbreker aangehouden
NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juli is een man op verdenking van het plegen van een inbraak aangehouden.

Rond 01.25 uur kreeg de politie de melding dat zich op de Rietgors drie personen verdacht ophielden. Bij het ter plaatse komen, zagen de politiemensen twee verdachten wegrennen en één van hen gooide een tas weg. Bij een onderzoek in de omgeving werd één van de verdachten, een 26-jarige man uit Amsterdam, aangehouden. Hij had zich in de bosschages in een tuin verstopt.

Op de Rietgors bleek bij een bedrijf te zijn ingebroken. Uit het bedrijf waren een beamer en een flatscreen weggenomen. Deze werden in de weggegooide tas aangetroffen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 30-07-2002 '
Lees ook