Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2002 Persberichten district Lekstroom 09.45 uur

Snoepliefhebbers

NIEUWEGEIN- Donderdagavond hield de politie een 19-jarige man uit Nieuwegein aan nadat hij geprobeerd had een snoepautomaat open te breken.

Omstreeks 23.40 uur was een agent in zijn vrije tijd aanwezig in de kantine van een sporthal aan het Merweplein. Op een gegeven moment hoorde hij een klap in de hal en toen hij ging kijken zag hij dat twee mannen probeerden een snoepautomaat open te breken. Hierop pakten de agent en een medewerker van de sporthal de mannen vast en hielden ze aan. De mannen werkten flink tegen, waardoor één van hen wist te ontkomen. De andere verdachte, de 19-jarige man uit Nieuwegein, werd even later overgedragen aan de politie, die inmiddels ter plaatse was gekomen. Deze man is op het bureau ingesloten voor verhoor.

Rokende tankauto

IJSSELSTEIN- De politie moest donderdagavond de Molenstraat enige tijd afzetten omdat uit een tankauto rook kwam.

Om 18.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Molenstraat een tankauto in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat de auto geparkeerd stond en dat er vermoedelijk stikstof uit kwam. De brandweer was inmiddels ook ter plaatse. Voor de zekerheid werd de Molenstraat afgezet voor verkeer, waarna de politie op zoek ging naar de chauffeur van de wagen. Na enige tijd werd hij gevonden, en de chauffeur verklaarde dat een collega was vergeten de drukopbouw af te sluiten, waardoor de rook ontstond. De chauffeur verhielp het probleem, waarna de opzetting weer werd opgeheven.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN- De politie heeft op donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Noord IJsseldijk.

Van 14.00 uur tot 14.45 uur registreerde de politie 8 snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u, terwijl ter plaatse 60 km/u is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 31-05-2002 '
Lees ook