Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.50 uur
Automobilist met veel te veel op

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 juli is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half twee zagen politiemensen een automobilist tegen het verkeer in over de Voorstraat rijden. Zij controleerden de bestuurder, een 22-jarige man uit Montfoort. Bij de blaastest blies hij een `F` (Fail), hetgeen betekende dat hij hoogstwaarschijnlijk beduidend teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 845 ug/l (2,00 promille), vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Brand in flat

HOUTEN Op zondag 15 juli heeft brand gewoed in een flatwoning.

Rond één uur in de middag kwam een brandmelding binnen van een flatwoning aan de Kooikerseind. De brandweer en politie waren snel ter plaatse, de omliggende woningen werden ontruimd en de straat werd afgezet. De brandweer had de in de badkamer woedende brand snel onder controle.

De brand was vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een wasdroger die in de badkamer stond. De gehele woning liep grote roetschade op. De omliggende woningen liepen geen schade op en de bewoners konden nadat de brand was geblust in hun woning terugkeren. De 40-jarige bewoonster van de flat heeft ergens anders onderdak moeten zoeken.

Auto te water

LOPIK Op zondag 15 juli is een automobiliste met haar auto te water geraakt.

Rond half zeven in de avond reed een automobiliste uit Krimpen aan den IJssel over de M. A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Schoonhoven en gaande in de richting van Lopik. Voor haar reed een 38-jarige automobiliste uit Oosterbeek. Nabij de afslag naar Cabauw zag de vrouw dat de auto voor haar langzaam naar links reed en zonder te remmen en zonder stuurcorrectie de links van de weg gelegen sloot inreed. Zij waarschuwde direct de hulpdiensten.

De brandweer, politie en GG & GD kwamen allen met meerdere voertuigen ter plaatse, tevens werd de traumahelikopter ingezet. De 38-jarige vrouw uit Oosterbeek werd per ambulance naar het Dijkzigt-ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Zij werd daar onderzocht en mocht in de loop van de avond het ziekenhuis verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De auto is door een takelbedrijf uit de sloot getakeld.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom '
Lees ook