Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 13.45 uur

Wielrenpeloton gevallen

ABCOUDE Vrijdagmiddag rond 17.00 uur zijn twee wielrenners aan de Winkeldijk ten val gekomen. Eén belandde in de sloot.

Een wielrenner uit Almere-Buiten (leeftijd onbekend) die op kop reed, schrok van een auto met aanhangwagen die in tegengestelde richting de wielrenners naderde en maakte een zijwaartse beweging. De twee andere wielrenners, een 44-jarige en een 40-jarige vrouw uit Amsterdam, reden in het wiel van de man uit Almere-Buiten en schrokken vervolgens van zijn manoeuvre en kwamen ten val. De 44-jarige Amsterdamse belandde in de sloot.

Beide vrouwen hielden aan de val schaafwonden over en zijn voor behandeling door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Zakkenroller aangehouden

MAARSSEN Een 20-jarige man uit Maarssen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden rond middernacht op verdenking van diefstal van een portemonnee van een 16-jarig meisje uit Utrecht. Dit had plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Kaatsbaan. Toen surveillerende agenten op de Kaatsbaan waren, werden zij aangesproken door vrienden van het meisje, die de diefstal hadden zien gebeuren en nu op zoek waren naar de dader. Met behulp van getuigen kwam de politie uit bij de 20-jarige Maarssenaar, die zojuist door een horecaondernemer was aangehouden omdat die de gestolen portemonnee in zijn zaak (een andere horecagelegenheid dan de eerste) had gevonden. De man is ingesloten op het politiebureau

Teveel alcohol op

MIJDRECHT - Vrijdag 31 mei rond 20.30 uur is een 57-jarige automobilist uit Vinkeveen aan de Industrieweg aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek dat de man een alcoholpromillage van 2,45 in zijn lichaam had. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.

VINKEVEEN - Rond middernacht werd zaterdag 1 juni aan de Reigerstraat een 43-jarige automobilist uit Vinkeveen gecontroleerd op alcohol. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man een promillage van 0,95 in zijn lichaam had. Proces verbaal tegen de man is opgemaakt. Rijn en venen

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 01-06-2002 '
Lees ook