Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur

Bestuurder onder invloed

MAARSSEN Op zondag 2 juni is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 06.25 uur controleerden politiemensen op de Zuilense Ring een 34-jarige automobilist uit Amsterdam. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,3 promille, ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Frontale aanrijding

OUDEWATER Op zondag 2 juni is een motorrijder bij een frontale aanrijding met een auto gewond geraakt. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 12.00 uur reed een 39-jarige motorrijder uit Wateringen over de Damweg, komende uit de richting van de Polsbroekerdam. Door nog onbekende oorzaak verloor hij in een bocht naar rechts de controle over zijn motor. Daardoor kwam hij op het weggedeelte terecht dat was bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed op dat moment een 43-jarige automobilist uit Oudewater. Een frontale aanrijding was het gevolg.

De motorrijder is met diverse verwondingen per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. De motor vloog na de aanrijding in brand en moest door de brandweer worden geblust. Door de Regionale Verkeersdienst is een onderzoek ingesteld.

Verkeerscontrole

WILNIS De politie heeft op zondag 2 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur een verkeerscontrole op de Provincialeweg N212 gehouden.

In totaal 426 voertuigen werden gecontroleerd. Achttien bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te snel reden. Twaalf automobilisten moesten een blaastest afleggen, maar geen van hen had teveel gedronken. Eén automobilist kreeg een bekeuring omdat hij geen gordel droeg, een andere omdat zijn auto een gladde band had.

Korte alcoholcontrole

BREUKELEN In de nacht van zondag 2 op maandag 3 juni heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 00.00 uur tot 00.20 uur op de Stationsweg plaats. In totaal moesten ongeveer 25 bestuurders een blaastest afleggen. Eén van hen, een 30-jarige man uit Utrecht, bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,70 promille, ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van acht uur.

Rond 01.20 uur zagen politiemensen dezelfde automobilist op de Broekdijk West rijden. Dit ondanks het hem opgelegde rijverbod en de invordering van zijn rijbewijs. De man werd weer aangehouden. Bij de nu uitgevoerde blaastest blies hij 1,65 promille. Tegen hem wordt tevens proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden tijdens een rij-ontzegging. Om te voorkomen dat de man weer achter het stuur zou stappen, is zijn auto op het terrein van het politiebureau geplaatst.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 03-06-2002 '
Lees ook