Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 9:00

Verkeerscontroles

BREUKELEN Bij meerdere verkeerscontroles op diverse locaties in Breukelen heeft de politie maandag 3 maart 30 bestuurders bekeurd.

De controles vonden plaats in het kader van de verkeerscontroleweek van het wijkteam Breukelen, Abcoude en Loenen. Agenten controleerden anderhalf uur lang op twee plaatsen rondom de nieuwe dubbele rotonde aan de Breukelerwaard en aan beide kanten van de Straatweg ter hoogte van de wijk Broekland. De politie deelde bekeuringen uit voor onder meer het niet dragen van de autogordel en het rijden in een auto die niet APK was gekeurd.

Snelheidscontrole

MONTFOORT Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg N204 in Montfoort heeft de politie maandag 3 maart 37 automobilisten bekeurd, omdat ze te hard reden.

In totaal controleerden agenten de snelheid van 1198 voertuigen. De snelste passant reed 122 kilometer per uur, terwijl een snelheid van maximaal 80 is toegestaan.

Belediging agenten

BREUKELEN Een 15-jarig meisje uit Utrecht is maandag 3 maart in Breukelen aangehouden voor belediging van twee politieagenten.

Twee agenten reden over de Straatweg in Breukelen richting Maarssen. Ter hoogte van de Markt zagen ze een groep van ongeveer dertig jongeren in de leeftijd van ongeveer 12 tot 16 jaar oud. Ze hoorden veel gejoel en zagen dat het 15-jarige meisje haar middelvinger naar hen uitstak. De agenten keerden en hielden haar aan voor belediging.

Aan het eind van de middag kwam de vader van het meisje het politiebureau binnenlopen en wilde haar uit de verhoorkamer trekken. Aangezien de man niet voor rede vatbaar was, zette de politie hem de deur uit om buiten op zijn dochter te wachten. De politie wilde het meisje een alternatieve straf opleggen via bureau Halt, maar haar vader ging daar niet mee akkoord. Voor de folder van Halt had hij geen belangstelling en ook wilde hij de verklaring van zijn dochter niet lezen.

De politie heeft vervolgens contact opgenomen met de moeder van het meisje, die voor het eind van de week laat weten of zij wel akkoord gaat met een alternatieve straf. Mocht de moeder uiteindelijk niet met een alternatieve straf akkoord gaan, dan krijgt haar dochter een bekeuring.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 04-03-2003 '
Lees ook