Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.40 uur

Tipgever dronken automobilist gezocht

WILNIS De politie kreeg vrijdagavond rond 22.00 uur een melding dat een auto de hele weg nodig had. De auto werd geparkeerd op de Herenweg aangetroffen. De bestuurder, een 59-jarige inwoner van Wilnis, rook naar alcohol en kon de blaastest niet volbrengen. Hierop werd hij aangehouden.

Op het bureau blies de man 1,55 promille. De man werd vervolgens opstandig en wilde zijn rijbewijs niet inleveren.

De politie wil graag in contact komen met de mensen die de politie attent hebben gemaakt op deze dronken automobilist, voor een getuigenverklaring. Zij kunnen contact opnemen met de politie van district Rijn & Venen, wijkteam De Ronde Venen, via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Twee broers na ongeluk in het ziekenhuis

OUDEWATER Twee broers uit Oudewater (leeftijden onbekend) moesten naar het ziekenhuis worden gebracht nadat zij met de auto tegen een boom waren gereden.

De broers reden zaterdag rond 11.30 uur op de J.J. Vierbergenweg. In de eerste bocht buiten de bebouwde kom vloog de auto uit de bocht, reed frontaal tegen een boom en kaatste tegen een andere boom. De mannen zijn met onbekende verwondingen naar het Antonius- en Hofpoortziekenhuis gebracht.

Onnodig zwaailicht

MAARSSEN Tijdens surveillance zagen agenten rond 23.00 uur op de Bloemstede een personenauto met een blauwe zwaailamp aan rijden. De politie controleerde de auto en de twee inzittenden, twee achttienjarige inwoners van Maarssen. Het zwaailicht is inbeslaggenomen en tegen de jongeman die de lamp aan had gezet is proces-verbaal opgemaakt.

Driejarige overstuur alleen in auto

MAARSSEN Een driejarig meisje zat zaterdagmiddag rond 13.00 uur helemaal alleen en helemaal overstuur in een afgesloten auto op een parkeerplaats aan het Bisonspoor. Een agent wist de auto open te krijgen en nam het kind mee naar het bureau. Daar kwam een 48-jarige vrouw uit De Meern haar zon drie kwartier later halen. Volgens de vrouw kon zij het meisje niet wakker krijgen omdat zij altijd diep slaapt. De vrouw ging dus alleen boodschappen doen en was geschrokken toen het meisje weg was.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 04-08-2002 '
Lees ook