Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Dief

MAARSSEN Op dinsdag 4 maart werd een fiets- annex kledingdief aangehouden.

Rond 10.30 uur zag een taxichauffeur dat een man op het Bisonspoor het slot van een fiets forceerde en de fiets wegnam. Hij belde daarop de politie en gaf een goed signalement door. De verdachte, een 43-jarige man uit Utrecht, kon even later door politiemensen op het station van Maarssen worden aangehouden. Daarbij werd de fiets in beslag genomen.

De verdachte was in het bezit van meerdere kledingstukken, waar het beveiligingslabel nog aan zat. De kleding bleek eerder die ochtend bij een winkel aan het Bisonspoor te zijn gestolen. De verdachte bekende de fiets en de kleding te hebben gestolen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gordelcontrole

WOERDEN Op dinsdag 4 maart heeft de politie op de Polanerbaan een gordelcontrole gehouden.

De controle vond van 09.30 uur tot 12.30 uur plaats. Van de 126 gecontroleerde bestuurders bleken er 25 geen gordel te dragen. Zij werden bekeurd.

Autokrakers aangehouden

WOERDEN Op dinsdag 4 maart werden twee autokrakers aangehouden.

Rond 13.15 uur zag een getuige dat op de Daggeldersweg door twee jongens een laptop uit een auto werd gestolen. Twee getuigen gingen met de auto achter de op de fiets vluchtende autokrakers aan en wisten één van hen klem te rijden. Vervolgens sprong de éne verdachte bij de ander achterop de fiets en vluchtten verder. Daarbij liet hij de laptop achter. Een getuige slaagde erin één van beide verdachten, een 19-jarige man uit Gouda, na een worsteling op de Barwoutswaarder aan te houden. De andere verdachte, een 21-jarige man uit Gouda, werd even later in het water onder een brug aan de Barwoutswaarder aangetroffen. Hij werd eveneens aangehouden.

Beide verdachte zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn daar ingesloten. Hun fietsen zijn in beslag genomen. Zij zijn in verzekering gesteld en de politie stelt een ander onderzoek in of de verdachten mogelijk meer autokraken hebben gepleegd.

Fietsster valt

MIJDRECHT Op dinsdag 4 maart raakte een fietsster gewond.

Rond 16.40 uur wilde een 74-jarige vrouw uit Mijdrecht op de Prinses Marijkelaan met haar fiets wegrijden. Zij verloor haar evenwicht en kwam ten val. Daarbij brak zijn vermoedelijk haar heup. De vrouw is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 05-03-2003 '
Lees ook