Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Verkeerscontroles

KAMERIK / WOERDEN De politie heeft op dinsdag 4 juni op twee plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Van 07.30 uur tot 08.15 uur werd op de `s-Gravensloot in Kamerik gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring. Twaalf bestuurders hadden kennelijk besloten tegen de verkeersregels in deze weg als sluiproute te gebruiken. Zij kregen allen een bekeuring.

Op de Wulverhorstbaan in Woerden werd van 13.15 uur tot 14.45 uur gecontroleerd. Negenentwintig bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en werden bekeurd.

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN Op dinsdag 4 juni werden een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 18.30 uur zag een medewerker van een winkel aan het Bisonspoor dat een klant de kassa passeerde zonder een achttal pakken waspoeder die hij in zijn tas had, af te rekenen. De man werd aangehouden.

De verdachte, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht en in het politiebureau ingesloten.

Bestuurder onder invloed

WOERDEN In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juni werd een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 01.40 uur controleerden politiemensen op het Lekoord een 22-jarige automobilist uit Woerden. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,7 promille, meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van één uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 05-06-2002 '
Lees ook