Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Met 134 kilometer per uur langs lagere school

WAVERVEEN Op donderdag 6 maart stonden politiemensen stomverbaasd met welke snelheid een automobilist langs een lagere school reed.

Rond 08.15 uur hielden politiemensen op de Hoofdweg ter hoogte van de lagere school een snelheidscontrole. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. Zes bestuurders werden bekeurd omdat zij sneller reden.

Een 22-jarige automobilist uit Mijdrecht presteerde het om met een (al gecorrigeerde) snelheid van 134 km/u langs de school te rijden. De laagvlieger mocht direct zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor dit levensgevaarlijke rijgedrag.

Auto tegen boom

LOENERSLOOT -Op donderdag 6 maart raakte een automobilist gewond bij een botsing tegen een boom.

Rond 04.55 uur reed een 32-jarige automobilist uit Baambrugge over de Oostkanaalsdijk, komende uit de richting van Vreeland en gaande in de richting van Nigtevecht. Bij de eerste bocht naar rechts raakte hij met de rechterzijde van zijn auto in de berm, corrigeerde naar links, kruiste de rijbaan en botste met een behoorlijke snelheid tegen een links van de weg staande boom.

De Baambrugger liep enkele snijwonden aan zijn hoofd op. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Verkeerstwist eindigt in aanrijding

LOENERSLOOT Op donderdag 6 maart eindigde een verkeerstwist in een aanrijding.

Rond 13.30 uur reden een 20-jarige automobilist uit Houten en een 51-jarige automobilist uit Amsterdam over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. Kennelijk ergerden de automobilisten zich aan het rijgedrag van elkaar en ontstond er ruzie tussen hen. Deze vond tussen Maarssen en Vinkeveen plaats. Daarbij werd meerdere male de middelvinger opgestoken en gooide de Houtenaar enkele malen blikjes tegen de auto van de Amsterdammer.

De Amsterdammer probeerde de Houtenaar tot stoppen te dwingen, maar dat lukte niet. Bij het doorrijden ontstond een zeer lichte kop-staart aanrijding tussen beiden, zonder noemenswaardige schade. Beide voertuigen reden de uitvoegstrook bij de afrit Vinkeveen op en daar ontstond weer een lichte kop-staart aanrijding tussen de autos. Ook nu botste de Amsterdammer op de achterzijde van de Houtenaar en kwamen beiden tot stilstand.

Gezien de gevaarlijke plaats waar zij stonden, besloot de Amsterdammer de afrit af te rijden. Bij het wegrijden, raakte hij voor de derde keer de auto van de Houtenaar. De Houtenaar reed achter hem aan, maar reed over de verkeersgeleider in de weg heen. Daarbij raakte zijn auto aan de onderzijde fors beschadigd.

De politie was inmiddels gewaarschuwd en trof beide voertuigen en de bestuurders bij de afrit Vinkeveen (Loenersloot) van de Rijksweg A2 aan. De spanningen bij de Houtenaar waren inmiddels zo hoog opgelopen, dat er voor hem een ambulance ter plaatse kwam. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Bij de drie aanrijdingen hadden beiden voertuigen slechts geringe schade opgelopen, maar de bodemschade van de auto van de Houtenaar was dermate ernstig dat het voertuig moest worden weggesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat ieders rol in het verkeersconflict is geweest.

Snoek

TIENHOVEN Op donderdag 6 maart kon een man in plaats van een snoek een bekeuring aan zijn vriendin laten zien.

Rond 15.50 uur surveilleerden twee politiemensen op de Westbroekse Binnenweg. Daarbij zagen zij dat een man net een snoek had gevangen en daarmee in de richting van een auto liep. Zij spraken de man, 19 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, aan. De man verklaarde de snoek net te hebben gevangen en deze nu aan zijn vriendin willen laten zien. Zij zat in de auto. De politiemensen verzochten hem echter het dier weer vrij te laten en aan het water toe te vertrouwen. Daar de Maarssenaar in het geheel niet in het bezit was van een visvergunning kreeg hij wel een bekeuring die hij aan zijn vriendin kon tonen.

Bedreiging
MAARSSEN -In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart is een man aangehouden voor bedreiging.

Rond 00.20 uur haalde een 49-jarige man uit Vleuten op het Pieter de Hooghplein reclameborden van een horecagelegenheid binnen. Daarbij werd hij aangesproken door een 44-jarige man uit Maarssen. De Maarssenaar verkeerde kennelijk onder de invloed van drank, bedreigde de Vleutenaar met de dood. De Vleutenaar wilde een conflict uit de weg gaan en liep weg, maar de Maarssenaar bleef achter hem aanlopen. Een getuige kwam de belaagde te hulp en kon een handgemeen voorkomen.

De gewaarschuwde politie hield de Maarssenaar voor bedreiging met de dood aan. Daarbij pleegde hij verzet en moest met gepast geweld naar de grond worden gebracht en worden geboeid. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Auto in sloot
LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart belandde een automobilist met zijn auto in een sloot.

Rond 02.25 uur reed een 18-jarige automobilist uit Breukelen over de Rijksstraatweg, komende uit de richting van het dorp en gaande in de richting van Breukelen. Net buiten de bebouwde kom, nog voor de kruising met de Bloklaan, schampte hij een rechts van de weg staande boom, reed over een dammetje (verbinding tussen rijbaan en aangrenzend perceel) en werd via een volgend dammetje gelanceerd. Vervolgens kwam hij in een sloot tot stilstand. Hij liep daarbij een hoofdwond op en werd door een omwonende in een woning opgevangen.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de jongeman naar alcohol rook. Bij de blaastest ter plaatse blies hij een F (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel alcohol had genuttigd. Gezien de verwonding aan zijn hoofd werd hij per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Ter bepaling van het bloedalcoholgehalte werd daar bloed van hem afgenomen. Aan de hand van de uitslag daarvan, wordt er proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt en zal mogelijk zijn rijbewijs worden ingevorderd. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 07-03-2003 '
Lees ook