Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Bestuurder onder invloed

MONTFOORT In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei is een man voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 00.15 uur controleerden politiemensen op de Hofstraat een 61-jarige automobilist uit Est. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,9 promille, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Verkeerscontrole: erg zwaar

WOERDEN Op maandag 5 mei heeft de politie aan het eind van de middag een verkeerscontrole op de Geestdorp gehouden.

Twee bestuurders kregen een bekeuring van 40,- omdat zij geen autogordel droegen. Ook een bestelwagen met aanhangwagen werd gecontroleerd. De aanhangwagen was geladen met klinkers en tegels. De politie vermoedde dat de aanhangwagen meer zou wegen dan 1000 kg, het gewicht dat de bestelwagen mocht trekken. Bij het wegen van de aanhangwagen bleek deze een totaalgewicht van 2960 kg te hebben, na correctie werd een bekeuring uitgeschreven voor een gewicht van 2760 kg, dus 1760 kg meer dan het toegestane gewicht van 1000 kg. De 57-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een boete van 289,-.

Niets er inNiets er uit!

OUDEWATER Naar aanleiding van een aantal inbraken in autos op de Heemraadsingel, de Schakenbosdreef, Schoutdreef en Papenhoeflaan stelden politiemensen van het wijkteam een nader onderzoek in. Onderdeel van dit onderzoek was het huis-aan huis bevragen van de bewoners of zij zich nog verdachte of bijzondere situaties konden herinneren eind april begin mei 2002. Helaas leverde dit (nog) geen spoor op van mogelijke verdachten.

Gedurende dit buurtonderzoek constateerde de politie dat nog veel autobezitters waardevolle goederen zichtbaar in hun auto hadden laten liggen. Een aantal van de eigenaren realiseerde zich dit kennelijk ook bij het zien van de politie en haalde alsnog hun waardevolle bezittingen uit de auto.
De politie adviseert echter om altijd waardevolle goederen uit de auto te halen. De ervaring leert dat in autos waarin is ingebroken bijna altijd buit lag die goed zichtbaar was voor dieven, waaronder mobiele telefoons, audioapparatuur, computerapparatuur(laptops), foto- en videocameras, jassen en tassen met inhoud. Met andere woorden het werd de dieven gewoon gemakkelijk gemaakt en een auto-inbraak is dan ook vaak een gelegenheidsdiefstal.

Voorkom dus zelf een inbraak in uw auto. Sluit dus altijd uw auto goed af en laat geen (waardevolle) goederen achter! Maar u kunt meer doen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken: · Neem altijd alle goederen mee uit de auto
· Laat het handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit
· Dieven zoeken ook onder stoelen, berg dus daar niets op · Kunt u niet anders dan waardevolle spullen achterlaten, monteer dan een kluisje in de auto
· Voorzie de auto van een goedgekeurd alarmsysteem · Laat een startonderbreker monteren
· Parkeer uw auto als het kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.

Voorkomen van een inbraak in je auto is nu eenmaal beter, want het zal je maar gebeuren:
· Inbraak in je auto: 5 seconden
· Aangifte doen en papieren invullen: 5 uur
· Reparatie van de auto: 5 dagen
· Aanschaf en inbouw nieuwe apparatuur: 5 weken · Glas in de auto: 5 jaar

Daar heeft u dus last van! Denk daarom 5 tellen na, voordat u de auto verlaat!

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 07-05-2002 '
Lees ook