Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.25 uur

Duik in de IJssel

OUDEWATER De politie ging zondagmorgen rond 02.55 uur polshoogte nemen op de Molenwal. Zij had de melding gekregen dat jongeren luidruchtig waren.

Op de Molenwal, ter hoogte van het busstation, trof de politie een kleine groep jongeren aan die slechts in hun onderbroek gekleed was. Op het Jaagpad langs de Hollandsche IJssel, stond nog een groepje. Ook daar liep een aantal slechts in ondergoed; blijkbaar hadden zij net gezwommen in de IJssel. Deze groep maakte veel lawaai en werden door de agenten verzocht weg te gaan en rustig te zijn. De groep luisterde niet en werd door de politiemensen nogmaals terecht gewezen. Een 18-jarige jongen vond het nodig de agenten te beledigen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aangehouden in politiebureau

MAARSSEN Zaterdagochtend rond 6.20 uur stapte een viertal mannen het politiebureau in Maarssen binnen. Zij wilden wachten op hun vriend, een 20-jarige man uit Leiden, die rond 5.30 uur op de rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen was aangehouden door de KLPD omdat hij met teveel alcohol in zijn bloed had gereden.

De jongeren wachtten in de publiekshal van het bureau. Zij waren baldadig en gooiden steentjes uit een plantenbak over de grond. Agenten gaven hen de keus het op te ruimen of het bureau te verlaten. Een man ging het geheel opruimen, maar staakte zijn werkzaamheden omdat hij niet verantwoordelijk was voor de rotzooi. Een 20-jarige man uit Leiden provoceerde de agenten en beledigde hen. Toen de agenten hem hiervoor wilden aanhouden, verzette hij zich heftig. Toegesnelde agenten uit het bureau kwamen helpen bij de aanhouding. Zij moesten de wapenstok inzetten om ruimte te creeeren in de groep. De man uit Leiden werd ingesloten voor verhoor. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietster rijdt tegen auto

BREUKELEN Rond 11.40 uur zaterdagmorgen vond er op het Zandpad een verkeersongeval plaats. Een 44-jarige vrouw uit Utrecht fietste over het Zandpad. Zij wilde vanuit Breukelen linksaf de inrit naar het Tuincentrum nemen. Zij lette vermoedelijk niet goed op het achterop komende verkeer en reed met haar fiets tegen een voorbijkomende auto aan (gegevens bestuurder zijn onbekend). De fietster kwam door de botsing te vallen en raakte gewond aan haar heup. Zij is door de ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Vernieling bushokje

MAARSSEN Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie de melding dat er een bushokje vernield was aan de Vogelweg. Daar aangekomen zagen agenten dat alle ruiten van het hokje waren ingeslagen. Een groepje jongeren dat zich daar ophield, was een vuurtje aan het stoken. Uiteraard wist niemand wie het vuur had aangestoken. Op de brandstapel lag de poster uit het bushokje. Op basis van getuigenverklaringen werd een 11-jarig jongetje aangehouden. Hij bleek later niets te maken te hebben gehad met de vernieling. Daarvoor kwamen twee jongens zich aan het bureau melden, een 9-jarige en 12-jarige beiden uit Maarssen.

Dronken bromfietser in berm
NIEUWERSLUIS Omstreeks 20.25 uur werd de politie gestuurd naar de Rijksstraatweg. Een bromfietser zou in de berm geraakt zijn. De politie trof een 22-jarige man uit Amsterdam aan. Hij had een geschaafde elleboog. Door onbekende reden was hij in de berm terecht gekomen en gevallen. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden op de grote weg in plaats van op het daarvoor aangewezen fietspad. Duidelijk was bovendien dat hij gedronken had. Hij bleek 1.85 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Hij is door de politie op de trein naar huis gezet.

Dronken automobilist
WOERDEN De politie controleerde omstreeks 21.30 uur een 39-jarige man uit Woerden op alcohol in het verkeer. De man bleek veel te veel gedronken te hebben. Hij had een alcoholpromillage van 2.45 terwijl 0.5 promille maximaal toegestaan is. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 09-06-2002 '
Lees ook