Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur

Onder invloed over de snelweg A2

BREUKELEN Op zondag 9 februari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 07.10 uur zag een automobiliste een automobilist over de snelweg A2 rijden, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Gezien zijn rijstijl had zij sterk het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Zij waarschuwde de politie via haar GSM.

Politiemensen controleerden de automobilist even later op de snelweg A2 ter hoogte van Breukelen. De automobiliste had een goede inschatting gemaakt: de automobilist, een 32-jarige man uit Utrecht, had inderdaad behoorlijk te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 680 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alcoholcontrole

ABCOUDE -Op zondagavond 9 februari heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond tussen 19.30 uur en 20.00 uur op de Burgemeester des Tombesweg plaats. Van de 42 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleek één bestuurder teveel te hebben gedronken. De man, 41 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 340 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.

Eerlijk

MAARSSEN Op zondag 9 februari meldde een man zich aan het politiebureau omdat hij per ongeluk een politieauto had beschadigd.

In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 februari was een 31-jarige Maarssenaar in Maarssen wezen stappen. Hij had daarbij flink wat alcohol ingenomen en liep daardoor enigszins onvast ter been naar huis. Op de Breedstraat verloor hij zijn evenwicht, viel tegen een auto aan en doordat hij met zijn jas aan de antenne van de auto bleef hangen, brak de antenne af. Toen zag hij dat de auto in kwestie een opvallende politieauto was. Na het voorval begaf hij zich met slingerende gang naar huis.

De volgende morgen voelde hij zich zeer bezwaard over de beschadiging van het politievoertuig en meldde hij zich aan het politiebureau. Hij verklaarde de schade graag te willen vergoeden.

Alcoholcontrole

MIJDRECHT -Op zondagavond 9 februari heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond op de Industrieweg tussen 20.30 uur en 22.15 uur plaats. In totaal moesten 133 bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat niemand (teveel) had gedronken.

Bromfietser met teveel op
WOERDEN In de nacht van zondag 9 op maandag 10 februari werd een bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.35 uur controleerden politiemensen op de Rembrandtlaan een 39-jarige bromfietser uit Nieuwerbrug. De man bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 690 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van acht uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 10-02-2003 '
Lees ook