Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-03-2003 Persberichten district Rijn en Venen, 10.00 uur

Aanrijding met letsel

MIJDRECHT- Op zondagochtend vond er omstreeks 08.00 uur een ongeval plaats waarbij een persoon gewond raakte.

Omstreeks 08.00 uur reed een 21-jarige automobilist uit Nieuwveen over de Constructieweg. Door nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg en botste tegen een boom. Zijn passagier, een 21-jarige man uit Mijdrecht kwam vast te zitten in de auto en de brandweer moest hem uit de auto knippen en werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder raakte ook gewond en werd eveneens vervoerd naar het ziekenhuis.

Bij hem werd gevraagd bloed af te geven voor een alcoholtest. Hij weigerde dit en zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt

Vernielers aangehouden

WOERDEN- Op zondagmiddag werden vier jongens aangehouden nadat ze een ruit hadden vernield. Omstreeks 13.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Essenlaan een ruit was vernield. De politie kreeg een goed signalement door een ging op onderzoek uit. In de omgeving werd het viertal aangetroffen. De jongens, in de leeftijd van 14 en 15 jaar afkomstig uit Woerden, zullen via bureau Halt een alternatieve straf krijgen.

Aanrijding met slok op

WOERDEN- Op zondagavond vond er een ongeval plaats waarbij de bestuurder onder invloed van alcohol was. Omstreeks 18.40 uur raakte de 32-jarige automobilist uit Delden van de weg en botste tegen de vangrail aan. Agenten werden gewaarschuwd en reden naar de aanrijding bij de oprit met de Rijksweg A 12. De man bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau 345 ug/l. De man kreeg hiervoor een bekeuring van 190 euro.

Alcoholrijder

BREUKELEN- Op zondagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed reed van alcohol. Omstreeks 20.50 uur zagen agenten de man rijden over de Rijksweg A2 ter hoogte van Loenersloot. Agenten gaven de man, 48-jaar uit Nieuwegein, een stopteken maar hier reageerden hij in eerste instantie niet op. Na enige tijd stopte de man alsnog en werd gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en blies op het bureau 375 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg tevens 2 bekeuringen voor het mobiel bellen tijdens het rijden en het negeren van een stopteken.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 10-03-2003 '
Lees ook