Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Wrakkenactie

WOERDEN Op dinsdag 9 juli heeft de politie in samenwerking met de gemeente en de Nederlandse Spoorwegen een wrakkenactie bij het station gehouden.

Aan de zuidzijde van het station werden 12 en aan de noordzijde van het station werden 44 fietswrakken verwijderd. Alle wrakken zijn overgebracht naar het Stadserf.

De rechtmatige eigenaren kunnen een telefonisch afspraak maken met het Stadserf (0348-430966) om hun fiets op te komen halen. Nadat een telefonische afspraak is gemaakt, kan men gedurende de komende vier weken alleen op donderdagmiddag tussen 16.00 uur en 16.30 uur op het Stadserf terecht. Daarbij moet de rechtmatige eigenaar 11,50 betalen voor de gemaakte kosten, alvorens zijn fiets mee te mogen nemen.

De wrakkenactie is al enige malen eerder gehouden en sinds 18 december 2001 zijn 197 wrakken geruimd. Ook in de toekomst wordt deze actie vaker gehouden.

Greep uit kassa

HARMELEN Op dinsdag 9 juli zijn een man en een vrouw aangehouden nadat zij hadden getracht geld uit een kassa weg te nemen.

Rond 14.40 uur kochten een man en een vrouw bij een winkel aan de Kerkweg enkele levensmiddelen. Bij het afrekenen vroeg de man de kassiere iets over serienummers van bankbiljetten en probeerde vervolgens een greep in de kassa te doen. De kassiere wist te voorkomen dat de man iets uit de kassa kon pakken. Daarna verlieten de man en vrouw de winkel en reden in een auto weg.

De politie zag de auto op de Ir. Enschedeweg rijden. De man en vrouw, 34 en 30 jaar oud en afkomstig uit Iran, werden aangehouden. Zij werden met behulp van tolken gehoord en ontkenden iets te hebben willen wegnemen. In overleg met de Hulpofficier van Justitie werden zij aan het begin van de avond heengezonden.

Kettingreactie

MAARSSEN Op dinsdag 9 juli heeft een aanrijding tussen vier auto`s plaatsgevonden. Twee bestuurders liepen lichte verwondingen op.

Rond 17.20 uur reed een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Langerak over de Ruimteweg, komende uit de richting van de Maarssenbroekseslag. Voor hem reed een 43-jarige automobilist uit Nieuwegein, daarvoor een 42-jarige automobilist uit Utrecht en daar weer voor een 30-jarige automobiliste uit Maarssen. De drie automobilisten moesten stoppen voor het rode verkeerslicht bij de kruising met de Kometenweg . De vrachtwagenchauffeur zag dit te laat, botste op zijn voorligger, die op zijn voorligger en die weer op zijn voorligster.

De 30-jarige automobiliste klaagde over pijn in haar nek en zou zich onder dokterbehandeling stellen. De 42-jarige automobilist is met nekklachten voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Hij mocht na behandeling naar huis.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 10-07-2002 '
Lees ook