Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Man bedreigd en mishandeld

MAARSSEN Op woensdag 10 juli deed een man aangifte van het feit dat hij op maandag 8 juli ernstig was bedreigd en mishandeld.

Op maandag rond 13.00 uur liep een 44-jarige man uit Den Haag over het voetpad van het Zandpad. Hij zag dat een fietser hem over het voetpad tegemoet kwam rijden. De fietser stopte vlak voor hem en legde zijn fiets neer. Vervolgens schold de fietser hem uit, bedreigde hem en trachtte hem in het water van de Vecht te duwen. Dat mislukte en nadat de jongeman nog een bedreiging had geuit, stapte hij op zijn fiets en reed weg in de richting van de Herengracht.

De Hagenaar liep door, maar een kwartier later kwam de jongeman vanuit de richting van de bebouwde kom weer aan fietsen. Hij schold de man uit en schopte hem tegen het hoofd, waarna de man ten val kwam. Ook nu reed de jongeman weg, na bedreigingen te hebben geuit.

De verdachte was een licht getinte jongeman van 20-25 jaar, 1.85-1.90 meter, normaal tot atletisch figuur, zwart stekelhaar, donkere ogen. Hij droeg een grijs mouwloos t-shirt, donkere broek en sportschoenen. De verdachte reed op een vrijwel nieuwe zwarte ATB-fiets (All Terrain Bike), waarbij opvallend was dat deze een achtervork met een schokbreker had.

De politie verzoekt getuigen die de bedreiging en / of mishandeling hebben gezien, dan wel mensen die menen de verdachte te (her)kennen, contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen, bureau Maarssen op telefoonnummer 0900-8844.

Overlast jeugd

MAARSSEN Op woensdag 10 juli zijn twee jeugdigen aangehouden.

Rond 20.30 uur spraken politiemensen op het Zwanenkamp een groep van ongeveer 15 jongeren aan. De jongeren hielden zich hinderlijk op bij de speeltuin en de politiemensen verzochten hen weg te gaan. Een gedeelte van de groep voldeed daaraan, maar een 19-jarige jongeman uit Maarssen weigerde te vertrekken. Ook na meerdere malen te zijn gevorderd, ging hij niet weg.

Daarop werd hem gezegd dat hij was aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en een 16-jarige jongen uit Maarssen hielp hem daarbij. De 16-jarige jongen probeerde een politieman in het gezicht te stompen, maar die kon de slag ontwijken. De beide politiemensen vroegen daarop assistentie van collega`s. Nog meer jongeren wilden zich met de aanhouding bemoeien, waarop één politieman zijn wapenstok pakte. Daarna deinsde de groep terug.

Inmiddels arriveerde assistentie en kon de 19-jarige verdachte worden geboeid en in een politie-auto gezet. De 16-jarige kwam naar de auto toe fietsen, riep enkele bedreigingen naar een politieman en fietste weg. Hij kon even later in de omgeving worden aangehouden.

Beide verdachten zijn in het politiebureau gehoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij werden aan het eind van de avond heengezonden.

Dronken bromfietser op de A2

BREUKELEN In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli werd een dronken bromfietser van de rijksweg A2 gehaald.

Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een dronken man met zijn bromfiets bij een benzinestation aan de westzijde van de rijksweg A2 aan was komen rijden. Politiemensen zagen de man vervolgens bij het benzinestation wegrijden en controleerden hem.

De man, 32 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,65 promille, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 11-07-2002 '
Lees ook