Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2003 Persberichten district Rijn en Venen, 08.50 uur

Jongen in sloot geschopt

PAPEKOP- Op dinsdagochtend omstreeks 08.30 uur heeft een jongen een harde trap tegen zijn fiets gehad, waardoor hij in de sloot belandde.

De 13-jarige jongen uit Oudewater fietste over de Papekopperstraatweg waar een brommer achter hem kwam rijden. Hij kreeg een trap en belandde in de sloot, waar hij met moeite uit kon komen. De jongen was erg geschrokken van het voorval.

Getuigen hadden gezien dat na het voorval de Honda MT brommer wegreed. De persoon die de brommer bestuurde droeg een donkere jas en een donkere helm met een zwart vizier. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontroles

WOERDEN- Dinsdagmiddag tussen 13.15 en 14.15 is er een gordelcontrole gehouden. Deze werd gehouden op de Wulverhorstbaan in Woerden. Er werden 11 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.

MAARSSEN- Op de Ruimteweg in Maarssen is op dinsdagavond omstreeks 18.00 een gordelcontrole gehouden. Er zijn 30 voertuigen gecontroleerd. Hierbij zijn 6 bekeuringen uitgedeeld, 5 voor het niet dragen van een gordel en 1 voor het niet dragen van een rijbewijs.

VINKEVEEN/ WILNIS- Dinsdagavond omstreeks 21.30 uur zijn er verkeerscontroles gehouden op de Baambrugge Zuwe en de Burgemeester Padmosweg. Er zijn 2 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een helm, 5 voor het niet dragen van een gordel, 1 voor het fietsen zonder verlichting en 1 voor het parkeren op het trottoir.

Ernstige aanrijding

MONTFOORT- Op dinsdagavond is om 22.30 uur een man gewond geraakt bij een ongeval op de Willeskop in Nieuwegein.

De 22-jarige automobilist uit Gouda was de macht over het stuur verloren tijdens het inhalen. Hierdoor reed hij tegen een boom aan. Door het ongeval kwam de man bekneld te zitten in zijn voertuig. De brandweer heeft de man uit de auto bevrijd en het ambulancepersoneel heeft hem met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Scootercontrole

WOERDEN- Op dinsdag zijn in de middag- en avond scootercontroles gehouden op de Waardsebaan en Stationsplein Noord in Woerden. Er zijn 55 bromfietsen gecontroleerd. Totaal zijn er 44 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: een te groot vermogen, teveel geluid, rijden zonder helm en het niet tonen van een bromfietscertificaat. Ook zijn er 2 uitlaten van brommers in beslag genomen.

1 persoon is aangehouden omdat zijn brommer een vals framenummer had. Een 17-jarige jongen is aangehouden omdat hij zich verzette en niet mee wou werken bij de controle.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 12-03-2003 '
Lees ook