Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Snelheid- en gordelcontrole

ABCOUDE Bij een controle op de Burgemeester des Tombeweg op donderdag 11 juli werden verschillende bestuurders bekeurd ter zake van het overschrijden van de toegestane snelheid en het niet dragen van de gordel.

BREUKELEN Eveneens werd er gecontroleerd op de Straatweg op donderdag 11 juli. Ook daar kregen diverse bestuurders een bekeuring wegens het overschrijden van de toegestane snelheid en het niet dragen van de gordel. Om de gereden snelheid vast te stellen, werd gebruik gemaakt van de lasergun.

KOCKENGEN Bij een radarsnelheidscontrole op donderdagmiddag 11 juli op de Provinciale weg N401 kregen 52 bestuurders een bekeuring wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

In totaal passeerden 1048 bestuurders de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 kilometer uur.

Aangehouden voor bedreiging

MAARSSEN - Twee jongens uit Maarssen van 15 en 17 jaar zijn donderdagmiddag 11 juli aangehouden op verdenking van bedreiging.

De twee hadden bedreigende taal geuit in de richting van winkelpersoneel in Bisonspoor. De 15-jarige verzette zich bij zijn aanhouding en er moest enige dwang worden toegepast om hem naar het bureau te brengen.

Tegen de twee zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Controle Vinkeveenseplassen

VINKEVEEN Tijdens een vaarsurveillance op de Vinkeveenseplassen donderdag 11 juli zijn diverse schippers aangesproken over hun vaargedrag.

Ook werden enkele jeugdige bootbestuurders aangesproken die met hun boten voor de wal lagen. Er werd niet geconstateerd dat zij ermee hadden gevaren, maar gaven dat wel toe. De knapen waren te jong om met de speedboten te mogen varen, waarop hun ouders de boten zelf kwamen ophalen.

Twee duikers werden gewaarschuwd omdat zij zonder boei vanaf een eiland gingen duiken. Op de waterskibaan werden diverse boten gecontroleerd, maar men voldeed aan de voorschriften.

Ook werden enkele klachten over te hard varen behandeld ter hoogte van de Winkelpolder. Kinderen zouden in bootjes te snel varen waardoor schade zou ontstaan. De kinderen werden echter niet meer gezien.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 12-07-2002 '
Lees ook