Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Aanrijding

MAARSSEN Op zondag 12 mei raakte een inzittende licht gewond bij een aanrijding tussen twee auto`s.

Rond 10.00 uur reed een 33-jarige automobilist uit Maarssen over de Floraweg, komende uit de richting van de Vogelweg. Hij verklaarde bij groen verkeerslicht de kruising met de Verbindingsweg op te zijn gereden. Zijn verklaring werd bevestigd door een achter hem rijdende getuige. Op hetzelfde moment dat de 33-jarige man deze kruising op reed, reed een 47-jarige automobilist uit Maarssen vanaf de Verbindingsweg dezelfde kruising op. Hij kwam vanuit de richting van Vleuten. Een aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg.

Een 28-jarige inzittende uit Maarssen liep door de aanrijding een hoofdwond op, maar hoefde niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. Zij zat bij de 33-jarige automobilist in de auto. Beide auto`s moesten worden weggesleept.

Vier luchtballonnen in de problemen

WOERDEN / MONTFOORT / KAMERIK Op zondag 12 mei zijn door een gebrek aan wind vier luchtballonnen in de problemen geraakt.

In de middag stegen vier luchtballonnen op. De windvoorspellingen waren gunstig, maar bleken niet uit te komen. Voordat het donker werd moesten de luchtvaartuigen zijn geland, maar tegen de tijd dat het begon te schemeren, had geen van hen een geschikte landingslocatie bereikt.

Twee ballonvaarders slaagden erin hun gevaarte op de Zaagmolenlaan aan de grond te zetten. Eén daarvan landde op het terrein van het Hofpoortziekenhuis. Beide piloten verdienden naar het idee van de politiemensen een schoonheidsprijs. Na ongeveer een uur jojo-en (op en neer en toch niet kunnen landen) lukte het hen een landing succesvol uit te voeren, daarbij vlaggenmasten en brandtrappen op enkele centimeters ontwijkend.

Een andere luchtvaarder bracht uiteindelijk zijn ballon op de M.A. Reinaldaweg in Montfoort weer aan de grond. Dit was exact dezelfde locatie als waar hij was opgestegen.

De vierde ballonvaarder wist uiteindelijk zonder problemen in Kamerik te landden.

Echt dronken

MIJDRECHT In de nacht van zondag 12 op maandag 13 mei was een man zo dronken, dat hij midden op de weg in slaap viel.

Rond 02.30 uur reden twee politiemensen met hun surveillancewagen over de Bozenhoven. Daar zagen zij een man midden op straat liggen. Hij rook erg naar de alcohol en reageerde aanvankelijk totaal niet op aanspreken en pijnprikkels, maar na wat schudden kwam hij weer een beetje bij zijn positieven. Hij was echt rondom dronken en verklaarde op zoek te zijn naar zijn huis, dat echter aan de andere kant van het dorp bleek te liggen. Bij die zoektocht was hij midden op straat in slaap vallen.

Uit zijn OV-jaarkaart bleek dat het een 20-jarige man uit Mijdrecht betrof. Om te voorkomen dat hij een gevaar voor zichzelf of voor een ander zou kunnen zijn, werd hij naar de woning van zijn ouders gebracht en daar aan de zorg van zijn vader toevertrouwd. De jongeman kreeg een bekeuring voor het in staat van dronkenschap belemmeren van het verkeer. Hij mag van veel geluk spreken dat hij door de politiemensen werd aangetroffen, anders zou hij mogelijk door passerend verkeer zijn overreden.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 13-05-2002 '
Lees ook