Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.35 uur

Hennepkwekerij ontmanteld

KOCKENGEN Bij een onderzoek vrijdagavond 12 juli naar de betrokkenheid van een 57-jarige man bij thuisgeweld, stuitte de politie op het mogelijk bestaan van een hennepkwekerij in zijn schuur en woning.

Bij nader onderzoek trof de politie in de schuur en op zolder ruim 700 planten en professionele lampen en beluchting- en afzuiginstallaties aan. De planten en de installaties zijn inbeslaggenomen.

De man was al inverzekering gesteld op verdenking van mishandeling in de relationele sfeer.

Geweldpleger aangehouden

MAARSSEN - Een 17-jarige jongen uit Maarssen is vrijdagmiddag om 15.30 uur op de Fazantenkamp aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15-jarig meisje uit Maarssen.

Omstanders hadden de jongen vast, toen de politie arriveerde. De verdachte verzette zich heftig bij zijn aanhouding. Zijn vriend, een 15-jarige jongen uit Maarssen, trachtte de aanhouding te voorkomen en werd meegenomen naar het bureau wegens belemmering.

De jongen die wordt verdacht van mishandeling zit nog vast op het politiebureau, zijn 15-jarige vriend kon s avonds met een proces verbaal het politiebureau verlaten.

Schippers op Vinkeveenseplassen bekeurd

VINKEVEEN Tijdens een vaarsurveillance op vrijdagavond 12 juli tussen 16.00 en 20.00 uur zijn diverse bekeuringen uitgeschreven.

Een 11-jarige jongen uit Vinkeveen, die met een te snelle boot voer, werd naar de wal gestuurd met de waarschuwing dat de boot in beslag wordt genomen als hij nog een keer op het water wordt gezien. Een 12-jarige jongen uit Uithoorn werd bekeurd wegens het besturen van een snelle motorboot, waarvoor de minimumleeftijd 16 jaar is. De knaap was voor dit feit al eerder gewaarschuwd. De volgende keer dat hij wordt betrapt zal de boot in beslag worden genomen.

Vijf schippers werden bekeurd wegens het niet kunnen tonen van een vaarbewijs of registratiebewijs en varen met niet toegestane snelheid.

Duur drankje

MIJDRECHT Een 22-jarige man uit Mijdrecht is afgelopen nacht 13 juli om 04.00 uur bekeurd voor het drinken van alcohol op straat en het opgeven van een valse naam.

De man stond op de Zuster den Hertoglaan met een aantal jongeren met een flesje bier in de hand. Toen hij de keuze kreeg zijn flesje in de glasbak te gooien of een bekeuring te krijgen, koos hij voor het laatste. Omdat de 22-jarige zich niet kon identificeren en de groep eromheen zich ermee begon te bemoeien, is hem gevraagd meet te komen naar het bureau.

Bij nader onderzoek bleek de jongen een valse naam te hebben opgegeven. De jongen is met twee bekeuringen naar huis gestuurd.

Lasercontrole
VINKEVEEN - Bij een verkeerscontrole vrjdagmiddag 12 juli op de Reigerstraat werden 7 mensen bekeurd wegens te hard rijden. Waar 50 km/uur is toegestaan, was de hoogst gemeten snelheid 70 km/uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 13-07-2002 '
Lees ook