Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-03-2003 Persbericht district Rijn & Venen, 09.45 uur

Rijden onder invloed

BREUKELEN- Op donderdagavond werd een man aangehouden voor rijden onder invloed.
De 25-jarige automobilist uit Schagen werd omstreeks 17.30 uur aangehouden op De Corridor.

De politie kreeg een melding dat een bestuurder van de personenauto mogelijk onder invloed van alcohol zou rijden. Agenten zagen de man rijden over de Rijksweg A2. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 525 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een bekeuring van 480 Euro en een rijverbod van 5 uur.

Verkeerscontroles

OUDEWATER- Donderdag controleerde de politie op de Lange Burchwal tussen 14.00 en 14.40 uur op het gebruik van gordels. Er zijn 12 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.

KOCKENGEN- Donderdagmiddag werd er gecontroleerd op snelheid, op de Provinciale weg tussen 13.45 en 15.45 uur. Totaal zijn er 730 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hebben er 54 een boete ontvangen. De toegestane snelheid was hier 80 km/u.

WOERDEN- Op donderdagmiddag controleerde de politie op de Spoorlaan op het juiste gebruik van gordels. Tussen 13.15 en 14.00 uur is hier gecontroleerd. Er zijn 4 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel en 1 voor een verlopen APK.

Aanrijding met materieel schade

BAAMBRUGGE- Donderdagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij een auto zwaar beschadigd raakte en 2 lantaarnpalen sneuvelden. Omstreeks 16.15 uur reed de 18-jarige automobilist uit Maarssen op de Rijksstraatweg te Baambrugge.

Ter hoogte van de kruising met het Achtervliedpad is een wegversmalling gekomen, de man zag dit te laat. Hierdoor heeft hij naar links gestuurd om een aanrijding doen te voorkomen. Als gevolg hiervan raakte hij de trottoirband, waarna de maarssenaar een lantaarnpaal omver reed en vervolgens tegen een tweede lantaarnpaal tot stilstand kwam. De bestuurder en inzittenden hielden er geen verwondingen aan over. De auto moest worden afgetakeld.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 14-03-2003 '
Lees ook