Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Man in gierput

BREUKELEN Op maandag 13 mei is een man in een gierput onwel geworden. Hij is door de brandweer uit de put gered.

Rond 12.15 uur was een man, afkomstig uit Utrecht (leeftijd nog onbekend), aan het werk in een gierput bij een bedrijf aan de Keulschevaart. Terwijl hij in de put aan het werk was, raakte hij bevangen door de gassen. De hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, werden door een collega gewaarschuwd. Een brandweerman voorzien van een persluchtmasker daalde in de gierput af en wist het slachtoffer naar boven te brengen. Het slachtoffer werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht en is daar opgenomen.

Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval ingesteld.

Motorrijder gewond

LOENEN AAN DE VECHT Op maandag 13 mei is een motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.10 uur reed een 43-jarige motorrijder uit Nederhorst Den Berg over de Rijksstraatweg, komende uit de Loenersloot. Ter hoogte van een benzinestation haalde hij een stilstaande streekbus in. Toen hij de bus bijna was gepasseerd, reed een 29-jarige automobiliste uit Breukelen vanuit een zijstraat de weg op.

De motorrijder ging vol in de remmen, maar kon niet voorkomen dat hij tegen de linkerflank van de auto reed. Hij is met een pijnlijke schouder voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis in Hilversum gebracht. De motor en auto moesten worden weggesleept.

Gestolen auto

WOERDEN Op maandag 13 mei heeft een autodief met een net gestolen auto een ongeluk gehad. Hij raakte licht gewond.

Rond 14.45 uur werd bij een bedrijf aan de Utrechtsestraatweg een auto gestolen. Rond 14.55 uur reed een man met deze auto over de Vossenschanslaan, komende uit de richting van de Cattenbroekerlaan en gaande in de richting van de Van Hogendorplaan. Door nog onbekende oorzaak belandde de auto in de rechterberm, botste daar tegen een lantaarnpaal, draaide om zijn as en raakte een boom, waarna het voertuig half in de sloot tot stilstand kwam.

De bestuurder, een 46-jarige man uit Rotterdam, raakte licht gewond. Hij werd op verdenking van diefstal van de auto aangehouden en werd voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis gebracht. Na in het ziekenhuis te zijn behandeld, werd hij naar het politiebureau overgebracht. Hij is in het politiebureau ingesloten. De auto moest worden weggesleept.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 14-05-2002 '
Lees ook