Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 13.45 uur

Twee jongens aangehouden

MAARSSEN Ter zake van mishandeling, bedreiging, verzet en belediging zijn twee inwoners van Maarssen van 17 en 18 jaar afgelopen nacht 14 juli rond 04.00 uur aangehouden.

Surveillerende politiemensen zagen dat twee groepen jongeren van in totaal ongeveer 15 personen aan het vechten waren op de Kerkweg. De politie scheidde de twee groepen om zo de openbare orde te herstellen. Echter men had daar kennelijk geen boodschap aan en men zocht elkaar steeds weer op. Vooral de twee Maarssenaren lieten van zich spreken.

Hierop werd hen medegedeeld dat zij werden aangehouden, waarop hun agressie zich richtte tegen de politie. Vervolgens verzetten zij zich hevig bij hun aanhouding en schopten en sloegen om zich heen. Ook deelden zij enkele kopstoten uit.

Nadat voldoende assistentie was gekomen, lukte het uiteindelijk de twee naar het bureau te brengen. Op het bureau bleven de twee zich recalcitrant gedragen en bedreigden en beledigden diverse politiemensen. Twee politiemensen liepen door de kopstoten zodanig letsel opgelopen dat zij voor behandeling naar het UMC moesten. Uit onderzoek bleek dat zij niets hadden gebroken.

De twee zitten voorlopig vast voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor bedreiging

OUDEWATER Een 37-jarige man uit Oudewater is zaterdagavond 13 juli aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had zijn ex-vriendin met de dood bedreigd. (Thuisgeweld).

Nadat de vrouw aangifte had gedaan, stelde de politie een nader onderzoek in. De man werd daarop in zijn woning in Oudewater aangehouden. Op zolder werden een luchtdrukpistool en een aantal gaspatronen aangetroffen. Ook werden drie mobiele telefoons inbeslaggenomen omdat daarmee mogelijk ook de bedreigingen waren gedaan.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Woerdenaar steelt tuinstoelen

WOERDEN Een 22-jarige inwoner van Woerden is afgelopen nacht 14 juli aangehouden op verdenking van diefstal van tuinstoelen.

Een politieman zag dat de Woerdenaar over zijn schouder een aantal tuinstoelen had en daarmee wegfietste in de richting van het station. In de tunnel onder het spoor zag de politieman op het wegdek nog vier tuinstoelen liggen.

Tijdens de achtervolging die ontstond, liet de Woerdenaar zijn buit vallen. Met behulp van omstanders wist de politieman de Woerdenaar te traceren. Die bleek zich in de struiken te hebben verstopt. Volgens zijn verklaring hield hij daar een plasstop. De tuinstoelen bleken afkomstig te zijn van een nabijgelegen horecazaak en inmiddels retour eigenaar.

De Woerdenaar werd voor nader onderzoek ingesloten.

Inbreker aangehouden

MIJDRECHT Een 35-jarige man uit Purmerend is in de nacht van 13 juli rond 05.15 uur aangehouden op verdenking van een inbraak in een horecabedrijf aan de Dorpsstraat.

De politie was snel ter plaatse en zag dat er aan de voorzijde een ruit was vernield. Ook werd gestommel gehoord en een schim van een persoon in het pand gezien. Na opening van de toegangsdeur in bijzijn van de sleutelhouder werd in het pand een onderzoek ingesteld en de inbreker aangetroffen. De man had kleingeld uit de kassalade gehaald en getracht de gokkast open te breken.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Snelheidscontrole
MIJDRECHT Bij een snelheidscontrole op de prov.weg N201 zaterdagmiddag 13 juli tussen 14.30 en 16.00 uur werden 25 bestuurders betrapt. Zij reden harder dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

Er passeerden 960 bestuurders de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 14-07-2002 '
Lees ook