Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.45 uur

Rijbewijs kwijt na te hard rijden

MONTFOORT Op vrijdagmiddag 14 juni werden surveillerende agenten in een onopvallend politievoertuig op de Provinciale weg N228 ingehaald door een bestuurder van een personenauto. Deze bestuurder reed hierbij tevens over de doorgetrokken streep. Hierna zagen de agenten dat deze bestuurder nog een aantal voertuigen op dezelfde wijze inhaalde. Het verkeer dat uit tegenovergestelde richting naderde werd daarbij ernstig in gevaar gebracht. De verdachte bestuurder werd vervolgens gevolgd door de agenten waarbij bleek dat deze 130 km/h reed op trajecten waar 60 km/h is toegestaan en `kleefde` aan de bumpers van voor hem rijdende voertuigen. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Oudewater, werd staande gehouden. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt, zijn auto inbeslaggenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook zal de auto technisch onderzocht worden door de politie.

Openlijke geweldpleging

MAARSSEN Op vrijdag 14 juni werd door een 24-jarige inwoner van Maarssen aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. Het slachtoffer werd tussen 18.30 en 18.45 uur op de Pauwenkamp geslagen en geschopt door een viertal jongens op scooters. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht en armen op en deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de vier daders.

Dodelijke aanrijding

KAMERIK Op zaterdag 15 juni om 02.05 uur, vond een aanrijding plaats op de kruising Van Teijlingenweg /Mijzijde/Overstek, waarbij een 15-jarige inwoner van Kamerik om het leven kwam. Op de kruising was een vrachtwagen, bestuurd door een 56-jarige inwoner van Utrecht, in aanraking gekomen met een bromfiets waarop 2 personen zaten. De bromfiets werd bestuurd door een 16-jarige inwoner van Kamerik met achterop zittend een 15-jarige inwoner van Kamerik. Na de aanrijding werden beide personen van de bromfiets tegen een brugleuning geslingerd en kwamen in het water terecht.

Beide slachtoffers werden door de vrachtwagenchauffeur uit het water gehaald en op de walkant gebracht. Omstanders begonnen direct met reanimatie. Het 16-jarige slachtoffer werd ernstig gewond overgebracht naar het U.M.C. in Utrecht. De 15-jarige duopassagier werd in kritieke toestand overgebracht naar het A.M.C. in Amsterdam. Bij aankomst bleek hij aan zijn verwondingen te zijn overleden. De aard en toedracht van het ongeval worden door de politie van district Rijn & Venen in samenwerking met De Regionale Verkeers Dienst van de Politie Regio Utrecht nader onderzocht.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 15-06-2002 '
Lees ook