Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.25 uur

Man overleden

BREUKELEN De man die op maandag 13 mei uit een gierput werd gered is op woensdag 15 mei in het ziekenhuis overleden (Zie persbericht van district Rijn & Venen d.d. 14-05-2002, `Man in gierput` ).

Op maandag 13 mei rond het middaguur raakte een 27-jarige man uit Utrecht onwel terwijl hij aan het werk was in een gierput bij een bedrijf aan de Keulschevaart. Hij werd door een brandweerman uit de gierput gehaald en per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Daar is hij op woensdag 15 mei overleden. De Arbeidsinspectie is bezig met een onderzoek naar de omstandigheden waaronder het ongeval heeft plaatsgevonden.

Fietsers haken in elkaar

MAARSSEN Op woensdag 15 mei liepen bij een aanrijding tussen twee fietsers beide bestuurders verwondingen op.

Rond 12.35 uur fietste een 12-jarig meisje uit Maarssen over de Verbindingsweg. Op de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal haalde zij een 25-jarige fietsster uit Maarssen in. Daarbij raakte het stuur van het meisje het stuur van de vrouw uit Maarssen. Beiden kwamen daardoor ten val, waarbij het meisje met haar hoofd op het wegdek viel.

De 25-jarige vrouw werd ter plaatse door het personeel van de ambulance onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Het 12-jarige meisje werd voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Ongeval met bromfiets

DE HOEF / MIJDRECHT Op woensdag 15 mei is een bromfietser door een auto aangereden en daarbij gewond geraakt.

Rond 16.10 uur reed een 25-jarige automobilist uit Vinkeveen over de Oude Spoorbaan, komende uit de richting van De Hoef. Op de kruising met de Westerlandweg sloeg hij rechts af. Daarbij verleende hij geen vrije doorgang aan een rechtdoor rijdende 46-jarige bromfietser uit Mijdrecht die eveneens vanuit de richting De Hoef kwam. Een aanrijding was het gevolg.

De bromfietser werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en is daar opgenomen.

Kleuter aangereden

MAARSSEN Op woensdag 15 mei raakte een kleuter bij een aanrijding met een auto gewond.

Rond 18.20 uur fietste een 5-jarig jongetje uit Maarssen op het trottoir van het Zwanenkamp. Plotseling reed hij de rijbaan op, voor een geparkeerd staande bestelbus langs. Op dat moment reed daar een 40-jarige automobiliste uit Maarssen. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed tegen de 5-jarige kleuter aan.

Het jongetje werd per ambulance naar het UMC in Amsterdam gebracht en daar met een dijbeenbreuk en diverse schaafwonden opgenomen.

Onder invloed op zijn kop
WOERDEN Op woensdag 15 mei ging een automobilist met zijn auto over de kop. Hij raakte licht gewond en bleek onder invloed te verkeren.

Rond 20.25 uur reed een 27-jarige automobilist uit Hoofddorp over de Bergstraat in de richting van de Eilandenkade. Vermoedelijk heeft hij daarbij de binnenbocht naar links genomen, raakte daardoor een paal die op het trottoir stond en verloor de macht over het stuur. De auto kwam vervolgens op zijn dak tot stilstand. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

De bestuurder werd ter plaatse door personeel van de ambulance aan enkele schaafwonden aan zijn handen behandeld. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,80 promille, ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Om negen uur nog 100 man
WOERDEN Op woensdag 15 mei liep het tegen 21.00 uur nog storm bij een verkiezingsbureau aan het Andersenhof.

Terwijl het verkiezingsbureau eigenlijk om 21.00 uur de deuren had moeten sluiten, stonden door de grote drukte op dat moment nog ongeveer 100 mensen voor de deur, die nog graag gebruik wilden maken van hun stemrecht.

De voorzitter van het stembureau verzocht bijstand van de politie. Geheel volgens het reglement werden de om 21.00 uur aanwezige kiezers nog in de gelegenheid gesteld te stemmen. Om te voorkomen dat mensen die na 21.00 uur kwamen en dus niet meer gerechtigd waren te stemmen, toch nog naar binnen zouden gaan, nam een politieman achter in de rij plaats. Hij heeft twee personen die ruim na 21.00 uur nog aan wilde sluiten met een toelichting weggestuurd.

Aanrijding onder invloed
BREUKELEN In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 mei vond een ongeval plaats. Hierbij raakte een automobilist licht gewond. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Rond 02.45 uur reed een 24-jarige automobilist uit Dirkshorn over de Scheendijk, komende uit de richting van de Laan van Gunterstein. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een auto, die langs de weg geparkeerd stond. De man kon op eigen gelegenheid uit zijn auto stappen. Beide auto`s moesten worden weggesleept.

Uit de ter plaatse uitgevoerde blaastest bleek dat de bestuurder beduidend teveel had gedronken. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar werd ter bepaling van zijn alcoholpromillage een bloedproef afgenomen. De man mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 16-05-2002 '
Lees ook