Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.35 uur

Snelkraak

WOERDEN In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 februari is een snelkraak gepleegd.

Rond 04.35 uur werd met een auto de ruit van de voordeur van een winkel aan de Voorstraat er uitgereden. Vervolgens zijn verdachten de winkel binnengegaan en hebben daar de boel overhoop gehaald. Het is vooralsnog onbekend wat er is weggenomen. De verdachten zijn in een donker gekleurde auto weggereden.

Onder invloed

WOERDEN / NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 februari is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 05.25 uur zagen politiemensen ter hoogte van Woerden een automobilist slingerend over de snelweg A12 rijden, komende uit de richting van Rotterdam en gaande in de richting van Utrecht. Zij controleerden de 29-jarige bestuurder uit Gorinchem ter hoogte van de afslag De Meern. De bestuurder rook naar alcohol en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 365 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De verdachte werd om 07.30 uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Rond 08.15 uur zagen politiemensen dezelfde automobilist over de snelweg A2 rijden. De verdachte nam de afslag Nieuwegein en kreeg daar een stopteken. Hij werd aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij ditmaal 215 ug/l, net onder de wettelijke maximumgrens. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een rijverbod.

Auto op zijn kop

LOENERSLOOT Op zondag 16 februari belandde een auto op zijn kop in de sloot.

Rond 08.55 uur reed een 22-jarige automobilist uit Kortenhoef over de Provincialeweg N 201. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en belandde via de berm op zijn kop in de sloot. De bestuurder wist op eigen kracht uit de auto te klimmen.

De Kortenhoever werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De auto raakte totall loss en werd door een takelbedrijf weggesleept.

Auto van de weg

OUDEWATER Op zondag 16 februari raakte een automobilist met zijn auto van de weg. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Rond 11.00 uur reed een 23-jarige automobilist uit Benschop over de Utrechtsestraatweg , komende uit de richting van de Goudsestraatweg. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte hij van de weg, kwam in de berm terecht en botste daar tegen twee betonnen palen en een houten hek. De bestuurder raakte daarbij niet gewond.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten politiemensen dat de automobilist naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 515 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 17-02-2003 '
Lees ook