Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Alcoholcontrole

WOERDEN Bij een op zondag 16 juni gehouden alcoholcontrole werd één automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

In de avonduren werd op de Molenvlietbaan een alcoholcontrole gehouden. Van de tien bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleek één bestuurder teveel te hebben gedronken. De man, 45 jaar oud en afkomstig uit Woerden, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,15 promille, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Blinde vrouw gered

MAARSSEN Op zondag 16 juni is een blinde vrouw te water geraakt en door een omstander gered.

Rond 23.45 uur zag een bewoner van een woning aan de Herengracht een vrouw met een blindengeleidestok langs zijn woning lopen. Vlak daarna hoorde hij een plons en vermoedde dat de vrouw in de Vecht was gevallen. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat de vrouw inderdaad in het water was gevallen. Middels een handreiking slaagde hij erin de vrouw, 49 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, bij haar hand te pakken en kon haar vervolgens op de kant trekken. De vrouw hield buiten een nat pak en de schrik geen letsel aan de valpartij over.

Waterleiding lek

MIJDRECHT Op zondag 16 juni is een waterleiding gesprongen.

Rond 16.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Smaragd een waterleiding was gesprongen. Ter plaatse bleek het water uit de straat op te kolken en stond de straat over ongeveer 50 meter blank. De straat werd gedeeltelijk afgezet. Het personeel van het Waterleidingsbedrijf sloot de leiding af. Door de brandweer werd water uit het gat in de straat weggepompd. In de loop van maandag zal de straat worden gerepareerd.

Man voor belediging aangehouden

MAARSSEN Op zondag 16 juni is een man voor belediging van een politieman aangehouden.

Rond 20.15 uur noteerden enkele politiemensen op de Planetenbaan de kentekens van meerdere auto`s. Dit omdat werd vermoed dat zij mogelijk deel wilde nemen aan een illegale straatrace. Eén van de bestuurders stelde dit kennelijk niet op prijs en sprak een politieman aan. Daarbij kwam hij bij een politieauto staan en stak zijn arm door het geopende portierraam naar binnen. Op het verzoek zijn arm weg te halen, reageerde de man door de politieman te beledigen. Daarop werd de man, 22 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aangehouden voor belediging.

Bij zijn verhoor op het politiebureau gaf hij toe de politieman te hebben beledigd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 17-06-2002 '
Lees ook