Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Aanrijding bromfietsster

MIJDRECHT Op dinsdag 18 juni raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.10 uur reed een 17-jarig meisje uit Mijdrecht met haar bromfiets over het fietspad langs de Provincialeweg N 201, komende uit de richting van Mijdrecht en gaande in de richting van Vinkeveen. Ter hoogte van Motel Mijdrecht sloeg een 33-jarige automobilist uit Chaam vanaf de hoofdrijbaan linksaf de inrit naar het parkeerterrein in. Daarbij zag hij de bromfietsster niet aankomen en verleende haar geen vrije doorgang. Zij botste tegen de auto en kwam ten val.

Het meisje klaagde over pijn in haar nek, rug en benen en is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Man aangereden

VINKEVEEN Op dinsdag 18 juni raakte een voetganger gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.50 uur reed een 45-jarige automobiliste uit Mijdrecht over de Herenweg, komende uit de richting van de Baambrugse Zuwe en gaande in de richting van de Provincialeweg N201. Ter hoogte van een benzinestation aan de Herenweg wilde een 28-jarige man uit Hilversum de rijbaan oversteken. Daarbij liep hij van achter een bestelbus vandaan de rijbaan op. Op dat moment reed de Mijdrechtse automobiliste langs de bestelbus. Zij kon de voetganger niet meer ontwijken en de man werd aangereden.

Het slachtoffer is met vermoedelijk een beenbreuk per ambulance naar een ziekenhuis in Hilversum gebracht en is daar opgenomen.

Controle te water

VINKEVEEN / WILNIS / LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft op dinsdag 18 juni toezicht gehouden op het vaarverkeer.

Het toezicht werd gehouden op de Vinkeveense Plassen en de Ringvaart in Wilnis. Op de Noordplas werden drie bootbestuurders bekeurd voor te snel varen. Meerdere bootbestuurders kregen een waarschuwing.

Bij surveillance tussen Nigtevecht en Loenen aan de Vecht werden twee personen bekeurd voor te snel varen. Ook hier werden meerdere waarschuwingen voor geringe overschrijding van de vaarsnelheid uitgedeeld.

Slang zoek

MIJDRECHT Op dinsdag 18 juni zijn personeel van de politie en de dierenambulance op zoek naar een slang geweest.

Rond 16.05 uur kreeg de politie de melding dat in een woning aan de Stellingmolen een slang zou zijn aangetroffen. Ter plaatse bleek dat de bewoner de slang inmiddels uit zijn woning had verwijderd en hem in een gemeenteperk had gedeponeerd. Daar vond het dier het kennelijk niet gezellig en slingerde zich naar een tuin. Toen hij daar door omwonenden werd betrapt, besloot hij zich te verplaatsen en begaf zich in de spouw van een muur. Sindsdien is hij niet meer gezien.

Buurtbewoners wisten dat enige tijd geleden bij een buurtgenoot een slang was ontsnapt. De man werd gewaarschuwd, maar kon ook niets uitrichten. Het bleek te gaan om een bruine Adder, een niet giftige wurgslang. Het dier is zo`n één meter groot. De eigenaar zou blijven proberen het beestje te vangen.

(Brom-)fietsers tegen het verkeer in
MAARSSEN Op dinsdag 18 juni heeft de politie op de Verbindingsweg een controle uitgevoerd op (brom-)fietsers die tegen het verkeer in de Verbindingsbrug oprijden.

De controle vond van 15.00 uur tot 16.00 uur plaats. In totaal werd aan zevenentwintig bestuurders een bekeuring uitgereikt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 19-06-2002 '
Lees ook