Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.15 uur

Gordelcontrole

WOERDEN De politie heeft op woensdag 19 februari in de ochtend- en de middaguren een gordelcontrole gehouden.

In de ochtend werd gecontroleerd op de Spoorlaan en de Wulverhorstbaan. 39 Bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel.

In de middag werd tussen 13.30 uur en 14.15 uur op de Wulverhorstbaan gecontroleerd. Daarbij werden 28 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel en één voor het niet handenvrij bellen.

Fietsster gewond

WOERDEN Op woensdag 19 februari raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.25 uur stak een 54-jarige vrouw uit Woerden met haar fiets de kruising Hortensiapad met de Boerendijk over. Daarbij zag zij een over de Boerendijk rijdende 59-jarige automobilist uit Woerden kennelijk niet aankomen. Een aanrijding was het gevolg.

De vrouw kwam ten val en werd met vermoedelijk een gebroken arm per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Verkeerscontroles

MAARSSEN / KAMERIK -De politie heeft op woensdag 19 februari op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

In de ochtend en aan het begin van de middag werd gecontroleerd op de Dr. Plesmanlaan in Maarssen. 32 Bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen, twee omdat zij door rood licht reden en twee voor een verlopen APK.

Aan het eind van de middag werd op de naleving van de geslotenverklaring op de s-Gravensloot in Kamerik gecontroleerd. Van de 70 bestuurders werden er 23 bekeurd omdat zij de geslotenverklaring negeerden.

Bromfiets breekt in tweeën

MIJDRECHT Op woensdag 19 februari had een 13-jarige jongen uit Mijdrecht een zeer aparte bromfietservaring.

Rond 14.40 uur reed de jongen met een door hem zelf aan elkaar gelaste bromfiets over de Diamant. Hij had de bromfiets onlangs gekocht, deze zelf opgeknapt en daarbij ook de nodige laswerkzaamheden aan het frame zelf ter hand genomen. Kennelijk was hij nog niet in het bezit van een lasdiploma want tijdens een proefrit brak zijn voertuig op de Diamant in tweeën. Een agent van de Koninklijke Marechaussee zag het voorval gebeuren en waarschuwde de politie.

Politiemensen troffen de resten van wat een bromfiets was geweest op de Diamant aan. Zij gingen naar de ouderlijke woning van de 13-jarige jongen. Daar bleek dat hij buiten medeweten van zijn moeder stiekem op de brommer was gaan rijden. De jongen deed in overleg met zijn moeder vrijwillig afstand van zijn bromfiets. Hij kreeg bekeuringen voor het rijden zonder helm en omdat hij een bromfiets had bestuurd, terwijl hij jonger dan 16 jaar was. Bij een technisch onderzoek door de Regionale Verkeersdienst bleek dat de bromfiets alleen nog rijp was voor de sloop. Daar zal hij zijn leven dan ook eindigen.

Poging inbraak
WILNIS Op woensdagavond is gepoogd in te breken bij een woning aan de Dr. Mees ten Oeverlaan.

Rond 19.15 uur hoorde een getuige op de Dr. Mees ten Oeverlaan glasgerinkel. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij twee jongens van het erf van de woning weglopen. Bij de betreffende woning zag hij dat een ruit was vernield en hij waarschuwde de politie.

Inmiddels kwam de 55-jarige bewoner van de woning thuis. Hij constateerde dat de verdachten niets uit de woning hadden weggenomen en dat het bij een poging tot inbraak was gebleven. De getuige had vlak voor de inbraak een bromscooter met twee opzittenden over het fietspad van de Provincialweweg N 212 zien rijden. Zij vielen op doordat de bromfiets geen verlichting voerde. Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar er werden geen verdachten meer aangetroffen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 20-02-2003 '
Lees ook