Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 11.20 uur

Verkeerscontrole

ABCOUDE De politie hield vrijdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur een verkeerscontrole op de Burgemeester Des Tombeweg. Er werden 150 voertuigen gecontroleerd. Negen personen bleken de autogordel niet te dragen, een auto had gladde banden en een auto reed met verlopen apk. Alle overtredingen werden bekeurd.

Geen zin in controle

MAARSSEN Een veerigjarige inwoner van Maarssen reed vrijdagavond door na twee autos op het Bisonspoor te hebben aangereden. Op het Nassauplein reed hij tegen een andere auto. Toen agenten de man op de Kaatsbaan wilden aanhouden foeterde hij dat de vrouw op het Nassauplein haar auto niet goed had neergezet.

Op het politiebureau weigerde de man de alcoholtest. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren, maar ook dat weigerde de man. Daarop werd zijn auto in bewaring genomen. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Alcohol in t verkeer

RIJN & VENEN Op de Cattenbroekerdijk in Linschoten reed een 26-jarige automobilist uit Woerden zaterdagmorgen rond 03.15 uur tegen een boom. Tijdens het autorijden hield hij zich bezig met de radio en raakte van de weg. Hij bleek 1,1 promille alcohol in zijn lichaam te hebben; proces-verbaal is opgemaakt.

Op de Achthoven Oost in Montfoort hield de politie vrijdagavond een alcoholcontrole. Twintig bestuurders hadden niet te veel op. Een scooterbestuurder die zonder helm en zonder certificaat reed bleek ook nog eens te veel te hebben gedronken. De 29-jarige inwoner van Woerden blies 0,95 promille. Het ritje kostte hem 172 euro; hij ontving bonnen van 75 euro voor het rijden op zijn scooter met teveel alcohol op, een bon van veertig euro voor het rijden zonder helm en een bon van 57 euro voor het rijden zonder geldig certificaat.

Politie-agenten van het KLPD hielden vrijdagavond op de A12 ter hoogte van Harmelen een 51-jarige automobilist uit De Meern aan op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau van Woerden lukte het niet een goede alcoholtest af te nemen. Van de man is daarom bloed afgenomen voor een bloedproef. De uitslag van een eerste test was 2,15 promille, waar 0,5 promille het wettelijk toegestane maximum is. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 20-07-2002 '
Lees ook