Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 11.00 uur

Vechtpartij

TIENHOVEN Op zondagochtend rond 03.45 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij bij een recreatiegelegenheid aan de Westbroekse Binnenweg. Met diverse eenheden kwam de politie bij de plek en trof een man aan met een gebroken hand (personalia onbekend) en een 17-jarige man uit Maarssen met een hoofdwond. Door gesprekken met de vele aanwezigen werd duidelijk dat er sprake was geweest van een uit de hand gelopen vechtpartij waarbij uiteindelijk 2 groepen tegen elkaar hadden gevochten. Ook zou een persoon een vuurwapen hebben getoond.

Aangezien niemand aangifte wilde doen of concrete verklaringen te willen geven, heeft de politie besloten geen aanhoudingen te verrichten. Wel zijn diverse namen genoteerd van de nog aanwezigen en werden zij gefouilleerd op wapenbezit. Hierbij is niets aangetroffen. Ambulancepersoneel heeft de twee gewonde mannen op de plek van het incident verzorgd.

Verdachten aangehouden voor baldadigheid

KAMERIK De politie heeft na een melding in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.15 uur een 16-jarige jongen uit Kamerik en een 17-jarige jongen uit Wilnis aangehouden voor het plegen van vernielingen aan (verkeers)borden bij de Ingenieur Enschedeweg. Bij deze twee waren ook drie meisjes aanwezig, maar zij bleken na verhoor niet betrokken geweest te zijn bij dit vandalisme en werden in vrijheid gesteld. De 2 jongens kregen een proces-verbaal voor baldadigheid.

Aantreffen busjes traangas

ABCOUDE Tijdens een gordelcontrole op de Burgemeester des Tombeweg werd in de auto van een 22-jarige man uit Hilversum twee busjes traangas aangetroffen. De verdachte wist dat het bezit van deze busjes verboden is. De busjes traangas werden overgedragen aan de politie en de man heeft een proces-verbaal gekregen.

Belediging

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur een 38-jarige man uit Maarssen aangehouden voor belediging van een agent. Surveillerende agenten zagen de man zonder verlichting op de Nassaustraat fietsten en verzochten hem te stoppen. Hierop fietste de man weg, maar kon alsnog tot stoppen worden gedwongen. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring bleef de man protesteren en provocerend gedrag vertonen.

Een agent sprak hem aan op zijn gedrag en legde hem duidelijk de reden uit voor bekeuring. Nadat de man rustig werd, werd de boete verder uitgeschreven. Toen de man wegliep vond hij het nodig de andere agent uit te schelden. Na een waarschuwing herhaalde de man de belediging waarop hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Deze kon hij voorzien van een proces-verbaal belediging en de bekeuring weer verlaten.

Alcoholcontrole
ABCOUDE Op zaterdagavond tussen 19.30 21.30 uur heeft de politie bij de afrit A-2 een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 195 bestuurders verzocht te blazen. Niemand bleek teveel te hebben gedronken om te mogen rijden. De politie was tevreden met het resultaat.

Mistverlichting
BREUKELEN De politie heeft op zaterdagochtend rond 10.00 uur een 55-jarige vrouw uit Loosdrecht bekeurd voor het onnodig voeren van mistverlichting en het niet voldoen aan een vordering. De surveillerende agenten zagen de vrouw in haar auto op de oprit Breukelerbrug Oost rijden met mistlampen aan op een heel heldere en zonnige dag. De politie gaf de vrouw aan te volgen, maar de vrouw besloot bij een rotonde hieraan geen gevolg te geven en door te rijden. Even later werd ze nabij de A2 alsnog tot stoppen gedwongen.

De vrouw gaf als reden voor het niet voldoen aan de vordering gaf aan dat zij dacht dat de agenten nepagenten waren en was vervolgens onwillig haar rijbewijs te tonen. Na een vordering om het rijbewijs te tonen kon de vrouw haar weg vervolgen voorzien van twee bekeuringen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 23-02-2003 '
Lees ook