Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Gewelddadige dood in Opsporing Verzocht

UTRECHT Maandag 27 mei 2002 wordt in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak van de dode man in het Amsterdam-Rijnkanaal.

Op dinsdag 9 april 2002 werd in het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Loenen en Nigtevecht het levenloze lichaam van een 47-jarige man aangetroffen. Uit onderzoek werd duidelijk dat de man door geweld om het leven was gebracht.

Een recherche bijstandsteam van 20 politiemensen werd geformeerd om de zaak te onderzoeken. Op maandag 27 mei wordt via AVROs Opsporing Verzocht de hulp van het publiek gevraagd. De politie zal onder andere de kleding, een aantal locaties en een vermoedelijk gebruikt dekzeil tonen.

Bromfietser aangereden

MIJDRECHT Op donderdag 23 mei raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.55 uur reed een 36-jarige automobilist uit Hilversum over de Ringdijk Tweede Bedijking, komende uit de richting van De Hoef. Op de kruising met de A.C. Verhoefweg sloeg hij rechtsaf. Daarbij liet hij een hem tegemoetkomende bromfietser, die over het rechts naast de weg gelegen fietspad reed, niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg.

De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Noorden (ZH), liep schaafwonden op zijn benen op en had last van zijn enkel. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Controle sluipverkeer

WOERDEN Op donderdag 23 mei heeft de politie op de Kromwijkerdijk een controle op het sluipverkeer uitgevoerd. De controle vond van 16.30 uur tot 18.00 uur plaats. In totaal zevenentwintig bestuurders werden bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring. Ongeveer twintig automobilisten zagen kennelijk dat er gecontroleerd werd en keerden hun auto voordat ze tegen de geslotenverklaring inreden.

De controlerende politiemensen kregen lovende opmerkingen van omwonenden en fietsers.

Verkeerstwist

BREUKELEN Op donderdag 23 mei werd een automobilist naar aanleiding van een verkeerstwist door een andere automobilist mishandeld. De verdachte werd aangehouden.

Rond 18.25 uur reden een 20-jarige automobilist uit IJsselstein en een 32-jarige automobilist uit Nieuwerbrug over de in aanleg zijnde rotonde bij de Brug afrit en de Stationsweg. Zij kregen een conflict over de voorrangsregeling. Op het moment dat de auto`s achter elkaar stilstonden, opende de IJsselsteiner zijn portier en stapte de automobilist uit Nieuwerbrug uit zijn auto en liep naar de IJsselsteiner toe. Na een woordenwisseling tussen beiden liep de man uit Nieuwerbrug terug naar zijn auto, bedacht zich kennelijk en liep weer naar de IJsselsteiner toe en trapte hem in het gezicht. Vervolgens stapte hij in zijn auto en reed weg.

Iets verderop kreeg de automobilist uit Nieuwerbrug spijt, keerde zijn auto en ging weer naar de IJsselsteiner toe om zijn excuses aan te bieden. Op het moment dat een politieman arriveerde, meldde de verdachte zich bij hem en werd hij voor mishandeling aangehouden. De IJsselsteiner liep door de mishandeling een bloedneus op en bloedde uit zijn mond.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een boete van 226,-. Hij betuigde veel spijt over het feit dat hij zijn zelfbeheersing had verloren en verklaarde bereid te zijn de schade te vergoeden.

Verkeerscontrole
OUDEWATER Op donderdag 23 mei heeft de politie van 14.45 uur tot 16.00 uur op de Willeskop een verkeerscontrole gehouden.

Vijf automobilisten kregen een bekeuring voor het niet kunnen tonen van hun rijbewijs ( 28,-), vijf voor het niet dragen van de autogordel ( 40,-) en twee bromfietsbestuurder kregen een bekeuring van 40,- omdat zij geen helm op hadden.

Tasjesroof
MAARSSEN Op donderdag 23 mei is een vrouw van haar schoudertas beroofd.

Rond 22.20 uur liep een 24-jarige vrouw uit Nieuwer Ter Aa met haar echtgenoot over het Bisonspoor. Nabij de parkeergarage Bisonspoor Zuid hoorden zij dat een brommer hen van achteren naderde. Plotseling voelde zij dat schoudertas met kracht van haar schouder werd getrokken. Vervolgens zag zij dat de bromscooter met daarop twee personen wegreed. De passagier had de tas van het slachtoffer in zijn handen.

De bromscooter was donkergrijs van kleur. De passagier had een stevig postuur, had een donkerkleurige jas aan en droeg een petje. In de zwarte schoudertas bevonden zich onder andere een GSM, een paspoort en een portemonnee met ruim 100,-. Het slachtoffer hield aan de beroving pijn aan haar schouder over. Indien nodig zal zij zich onder doktersbehandeling stellen.

De politie roept getuigen van de beroving op contact op te nemen met district Rijn & Venen, bureau Maarssen op telefoonnummer 0900-8844.

Automobilist uit de bocht
MIJDRECHT In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei is een automobilist uit de bocht gevlogen en gewond geraakt.

Rond 01.45 uur reed een 39-jarige automobilist uit Hilversum over de Ringdijk Tweede Bedijking, komende uit de richting van de Oosterlandweg. Kennelijk zag de bestuurder een bocht naar links over het hoofd en reed rechtdoor de berm in. Daar werd hij via de vangrail gelanceerd, botste tegen een boom en raakte tevens een lantaarnpaal. Bij het opnemen van de aanrijding roken de politiemensen dat de man naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken.

De bestuurder is met een hoofdwond per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en is daar opgenomen. Ter bepaling van zijn alcoholpromillage is in het ziekenhuis bij de verdachte een bloedproef afgenomen. Afhankelijk van het resultaat daarvan, wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 24-05-2002 '
Lees ook