Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 12.40 uur

Aanrijding met letsel

VINKEVEEN Vrijdagmiddag ontstond een aanrijding tussen twee autos op de kruising Groenlandsekade met de afrit van de A2.

Om 16.31 uur ontstond de aanrijding omdat een 55-jarige man uit Duitsland geen voorrang verleende aan een 29-jarige vrouw uit Kortenhoef. De vrouw reed op de afrit van de A2. De 55-jarige Duitser kwam vanuit de Groenlandsekade en zag de haaietanden over het hoofd. Na de aanrijding klaagde de vrouw over pijn in haar borst. Ter controle is zij met een ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Auto te water

WOERDEN Vrijdagavond is een 20-jarige automobilist uit Woerden op de Geestdorp met zijn auto in de sloot geraakt.

De bestuurder reed om 20.13 uur over de Geestdorp en verloor in de bocht vermoedelijk de macht over het stuur. De auto kwam in de berm terecht en schoof de sloot in. De bestuurder kon zelf het voertuig verlaten. Volgens een getuige reed de bestuurder niet hard. Door de regen was de weg nat en mogelijk glad.

Dode man aangetroffen in Vinkeveense plassen

VINKEVEEN- Vrijdagmiddag omstreeks 14.20 uur trof een zeilinstructeur aan de zijde van de Zuidplas, ter hoogte van de Herenweg, in het water het stoffelijk overschot aan van een oude man. De politie heeft vastgesteld dat hij niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Uit onderzoek bleek dat de man een 94-jarige inwoner van Vinkeveen was, die aan het water woonde. Het is onduidelijk hoe de man in het water terecht is gekomen. Vermoedelijk is hij van de aldaar gelegen steiger gevallen.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN- De politie hield vrijdagochtend een snelheidscontrole op de provinciale weg N 401.

Tussen 09.45 uur en 11.00 uur controleerde de politie 596 voertuigen. Er werden 68 overtredingen geconstateerd en de hoogst gemeten snelheid was 183 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 25-05-2002 '
Lees ook