Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur

Oproep getuige(n)

MAARSSEN Naar aanleiding van een openlijke geweldpleging op vrijdag 14 juni omstreeks 18.40 uur in de nabijheid van het zwembad het Bisonbad in Bisonspoor doet de politie een oproep voor eventuele getuigen.

Op die plaats werd een 24-jarige Maarssenaar ingesloten door twee bromfietsers met achter op ieder een passagier. Het slachtoffer kreeg van de vier personen diverse klappen en trappen en liep hierdoor letsel op aan hoofd en armen. De Maarssenaar wist op een gegeven moment aan zijn belagers te ontkomen en rende richting het politiebureau. Echter daar werd hij weer ingesloten en maakte een passagier van een van de bromfietsers met een kettingslot een slaande beweging naar de Maarssenaar. Die kon de slag echter ontwijken en wist zich in veiligheid te brengen in het politiebureau waarna hij aangifte deed.

De aanleiding voor de openlijke geweldpleging ligt mogelijk in het feit dat de vier verhaal wilden halen op de Maarssenaar, die zich had gestoord aan het rijgedrag van de twee bromfietsers. Hij had namelijk kort daarvoor gezien dat de twee bromfietsers een fietsende vrouw op het fietspad in de wijk Pauwenkamp bijna omver reden en daarna het voetpad opreden. De Maarssenaar, die daar toevallig over het voetpad liep, zag dat de twee bromfietsers met hoge snelheid in zijn richting reden. Door snel opzij te springen wist hij ternauwernood een aanrijding te voorkomen. In een reflex had hij een passagier van een van de twee bromfietsers vast gegrepen, waarna de bromfietsers tot stilstand kwamen. Toen de vier op hem afkwamen en een van hen een ketting in zijn handen hield, vluchtte de Maarssenaar weg, maar werd bij het zwembad Bisonbad alsnog achterhaald en ingesloten, waarna de openlijke geweldpleging plaatsvond.

De politie wil graag de bijna omver gereden vrouw op de fiets spreken en sluit, gezien het tijdstip van het incident op vrijdagavond,(koopavond) niet uit dat er ook personen de openlijke geweldpleging bij het zwembad moeten hebben gezien. ( bezoekers zwembad en winkelend publiek). De (eventuele) getuigen kunnen kotankt opnemen met de politie, bureau Maarssen, telefoon 0900 8844.

Fietser mishandeld

MONTFOORT In de nacht van zondag 23 op maandag 24 juni is een man mishandeld door de inzittenden van een auto.

Rond 01.00 uur fietste een 21-jarige man uit Montfoort over de Bovenkerkweg, komende van het Blokland en gaande in de richting van Montfoort. Hij zag dat een auto hem tegemoet kwam rijden en naast hem stopte. Hij dacht dat de inzittenden hem de weg wilde vragen en stapte van zijn fiets. De drie inzittenden van de auto stapten uit en hij hoorde één van hen zeggen waarom hij in de weg reed. Vervolgens liepen de mannen op hem af en sloegen hem meerdere malen. Toen het slachtoffer viel, stapten de mannen weer in hun auto en reden in de richting van het Blokland weg. Het slachtoffer liep bij de mishandeling een gescheurde wenkbrauw, diverse kneuzingen in zijn gezicht en een lichte hersenschudding op.

De verdachten reden in een witte Mercedes. Allen hadden een licht getinte huidskleur en waren 20 25 jaar oud. De bestuurder was ± 1.85 meter lang en had kort zwart krullend haar. Eén inzittende was 1.75 tot 1.80 meter en had eveneens kort zwart krullend haar. De tweede inzittende had halflang sluik en vettig haar tot in de nek.

De politie roept getuigen of mensen die menen de verdachten in combinatie met de auto te (her)kennen, contact op te nemen met district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Fiets botst op portier

HARMELEN Op maandag 24 juni raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.55 uur parkeerde een 34-jarige automobilist uit Harmelen zijn auto op de Eikenlaan. Op het moment dat hij het autoportier opende, werd hij net gepasseerd door een 59-jarige fietsster uit Harmelen. De vrouw botste tegen het geopende portier en kwam ten val.

De vrouw viel met haar hoofd op het wegdek. Zij werd met een hoofdwond en vermoedelijk een hersenschudding naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht.

Opvarende gewond
BREUKELEN Op maandag 24 juni raakte een vrouw gewond nadat zij van een boot was gevallen.

Rond 17.00 uur bevond een 48-jarige vrouw uit Loosdrecht zich aan boord van een jacht. Het jacht lag ter hoogte van de Brugstraat. Door nog onbekende oorzaak viel de vrouw van het jacht en kwam tussen het jacht en de wal terecht. Vervolgens kwam zij met haar rechtervoet in de draaiende schroef van de boot.

De vrouw is met enkele snijwonden aan haar voet per ambulance naar het ziekenhuis in Hilversum gebracht.

Zaak zit niet snor
BREUKELEN Op maandag 24 juni werd een snorfietser staande gehouden. De snorfiets bleek niet snor te zijn.

Rond 17.00 uur zagen politiemensen twee jongens op een `snorfiets` rijden. Zij zagen aan het model van de `snorfiets` dat het geen snorfiets kon zijn, maar dat het een bromfiets betrof die illegaal van oranje platen was voorzien. De bestuurder kreeg een stopteken.

De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Schiedam, kreeg een bekeuring. Hij wilde vervolgens tezamen met zijn passagier gewoon weer doorrijden. Daarop werd hem duidelijk gemaakt dat de bromfiets eerst moest worden voorzien van gele platen en dat beide opzittenden een helm moesten dragen. Om te voorkomen dat de jongens weer gingen rijden werden de sleutels van de brommer ingenomen. Deze zijn overhandigd aan de eigenaar van een horecagelegenheid waarvoor beide jongens werkten. De eigenaar zal moeten zorgdragen voor de gele platen.

Oproep getuige(n)
WAVERVEEN Op dinsdag 21 mei omstreeks 17.35 uur vond er op de kruising prov.weg N201/Hoofdweg een mishandeling plaats waarbij een motorrijder en een automobilist waren betrokken.

De mishandeling was vermoedelijk het gevolg van een verkeerde inschatting door de betrokken automobilist, een 42-jarige man uit Amstelhoek. De motorrijder was hierover kennelijk zo kwaad geworden, dat hij van zijn motor stapte en de Amstelhoeker via het openstaande raam diverse keren in het gelaat sloeg. De 42-jarige man liep licht letsel op aan zijn gelaat.

De Amstelhoeker deed aangifte bij de politie, die daarop een onderzoek instelde en achterhaalde de identiteit van de betrokken motorrijder, een 32-jarige man uit Vreeland. De motorrijder ontkent echter de automobilist geslagen te hebben. Om duidelijkheid en inzicht te verkrijgen wat er zich nu precies heeft afgespeeld, wil de politie graag in kontakt komen met mogelijke getuigen van het voorval. Zij kunnen bellen met de politie in De Ronde Venen, bureau Mijdrecht, telefoon 0900 8844.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 25-06-2002 '
Lees ook