Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.25 uur

Diefstal motorbootjes

LOENERSLOOT Op dinsdag 25 juni werden twee motorbootjes op de Rijksstraatweg gestolen.

Rond 03.30 uur zag een getuige twee motorbootjes over de Vecht varen. Hij zag dat de opvarenden niet de rechtmatige eigenaren van de bootjes waren en waarschuwde de politie. De getuige heeft met een aantal familieleden en de politie een onderzoek in de omgeving ingesteld. Beide bootjes werden in de buurt gevonden. De verdachten werden niet meer aangetroffen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar deze diefstallen.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT De politie heeft op dinsdag 25 juni aan het eind van de ochtend een verkeerscontrole op de Industrieweg gehouden.

Vier bestuurders werden bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel, niet kunnen tonen van de autopapieren, een verlopen rijbewijs en een gladde band.

Vernielingen

ABCOUDE In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juni zijn drie jongens voor openlijke geweldpleging aangehouden.

Rond 02.45 uur zagen politiemensen dat op het Raadhuisplein drie jongens poststukken op straat gooiden en in brand staken. Bij het zien van de politie ging het drietal er vandoor. Op het plein bleek een hoeveelheid post te liggen die uit een PTT-brievenbus was gehaald. Enkele poststukken waren in de brand gestoken. Tevens bleken in de omgeving vuilniszakken en een kliko in de sloot te zijn gegooid, waren flesjes op straat kapot gegooid en was de kentekenplaat van een auto getrokken.

Middels onderzoek kon de verblijfplaats van de drie verdachten worden achterhaald. Zij bleken zich op een feestje te bevinden en behoorlijk beschonken te zijn. De jongens, alle drie 16 jaar oud en afkomstig uit Abcoude, zijn aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Gezien hun beschonken toestand worden zij pas in de loop van woensdag gehoord.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 26-06-2002 '
Lees ook