Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-07-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 10.00 uur

Behulpzaam en vervolgens bestolen

MAARSSEN- Op donderdagmiddag werd een vrouw bestolen van haar tas terwijl ze een hond te hulp schoot.

Omstreeks 17.00 uur zag de 34-jarige vrouw uit Maarssen, dat een hondje in het water lag aan de Kennedylaan. De vrouw stopte met haar auto, sloot de auto af en rende naar het hondje. De 34-jarige jarige vrouw haalde het hondje uit het water en gaf deze aan een oudere mevrouw welke de eigenaar was. Bij terugkomst bij haar auto zag ze dat ze haar portierraam open had later staan en dat haar tas uit de auto was gestolen.

De politie verzoekt eventuele getuigen, en in het bijzonder de eigenaar van het hondje, contact op te nemen met de politie van het district Rijn en Venen: 0900-8844.

Achtervolging met aanhouding

WOERDEN- Op donderdagochtend werd een inbraak gepleegd in een bedrijf aan de Van Duyn van Maasdamlaan en werd een man aangehouden.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in het bedrijf en ging poolshoogte nemen. Bijna aangekomen bij het tankstation zagen de agenten de auto rijden met daarin de twee inbrekers. Op de Utrechtsestraatweg werd een stopteken gegeven maar de bestuurder negeerden dit. De achtervolging werd ingezet en volgende via de Steinhagenseweg, Middellandbaan Europabaan en de Houttuinlaan. De bestuurder reed met snelheden van boven de 100 kilometer per uur en had zeer onverantwoord rijgedrag. Zo werden rode verkeerslichten genegeerd en werden rotondes links gepasseerd.

Op de kruising met de Barwoutswaarde kwam de bestuurder in aanrijding met een verkeerbord en kwam tot stilstand. De twee personen renden uit de auto en de bestuurder, 24-jaar uit Utrecht, rende weg maar werd aangereden door de politieauto en kwam op de motorkap terecht. De man probeerde nog te vluchten maar kon snel worden aangehouden. De inbreker liep door de aanrijding geen noemenswaardig letsel op. De tweede man wist te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontroles

MIJDRECHT/OUDEWATER Op de provincialeweg N201 in Mijdrecht is donderdag van 14.30-17.00 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 2.192 gecontroleerde voertuigen reden 54 te snel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 151 km/u, waar 80 km/u het maximale is. Op de Utrechtsestraatweg in Oudewater werd van 14.45 tot 16.30 uur gecontroleerd. Van de 527 voertuigen, kwamen er 66 te snel voorbij. De hoogste snelheid was 75 km/u, waar 50 km/u maximaal is. WOERDEN - Een alcoholcontrole in de nacht van donderdag op vrijdag leverde geen meerwerk voor de politie op. Vijftien bestuurders werden bij de afrit van de A12 en op de Wulverhorstbaan gecontroleerd, maar geen van hen had teveel alcohol gedronken.
MAARSSEN - In Maarssen is een bromfietscontrole gehouden. Binnen een kwartier werden twee boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de helm, een voor het rijden op een bromfiets door een persoon onder de 16 jaar en een voor het tijden op een opgevoerde bromfiets.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 26-07-2002 '
Lees ook