Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.35 uur

Onder invloed

BREUKELEN In de vroege ochtend van zondag 26 januari is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek enigszins eigenwijs te zijn.

Rond 05.50 uur zagen politiemensen dat een automobilist bij de nieuwe rotonde de bocht afsneed en besloten de bestuurder een stopteken te geven. Die zag het stopteken aanvankelijk niet doordat de ramen van zijn auto waren beslagen. Zij bleven het voertuig volgen en zagen dat de bestuurder met een snelheid van 70 km/u over de snelweg A2 rijden. Hij kreeg nogmaals een stopteken en stopte nu wel. De man, 32 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 800 ug/l (1,95 ), veel meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l (0,5 ). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur.

Om 07.25 uur werd de man heengezonden. Even later zagen politiemensen de man toch weer met zijn auto rijden en hij werd op de Constructieweg aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij ditmaal 655 ug/l (1,65 ). Tegen hem is nu proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en rijden in strijd met een rijverbod.

Jonge bestuurder

MIJDRECHT Op zondag 26 januari werd een jonge bestelbusbestuurder aangehouden.

Rond 16.25 uur zagen politiemensen een bestelbus over de Mijdrechtse Dwarsweg rijden. Zij vonden dat de bestuurder er erg jong uitzag en tevens geen gordel droeg. Zij volgden het voertuig en gaven de bestuurder op de Handelsweg een stopteken. Hij kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, maar de agenten kregen het idee dat de bestuurder niet de juiste personalia opgaf. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. De Mijdrechtse bestuurder bleek niet zoals opgegeven 18 jaar oud te zijn, maar 16 jaar. Vervolgens kreeg hij ook nog bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Bestuurder met teveel op

ABCOUDE In de nacht van zondag 26 op maandag 27 januari werd een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 01.15 uur controleerden politiemensen op de Starnheim een 31-jarige automobilist uit Abcoude. Bij de blaastest blies hij een A (Alarm), hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 320 ug/l (0,9 ), terwijl wettelijk 220 ug/l (0,5 ) het maximum is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 27-01-2003 '
Lees ook