Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Bestuurder onder invloed

MAARSSEN In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei is een bestuurder voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 04.30 uur kreeg de politiemeldkamer de melding dat een automobilist die over de rijksweg A2 reed, vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Politiemensen zagen de betreffende auto even later op de Zuilense Ring rijden en controleerden de bestuurder. De man, 37 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,35 promille, ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Brommobiel op snelweg

BREUKELEN -Op zondag 26 mei reed een bestuurder van een brommobiel over de rijksweg A2. Hij werd door de politie van de snelweg af geleid.

Rond 11.30 uur meldde een medewerker van een benzinestation aan de rijksweg A2 bij Breukelen dat zojuist een brommobiel (maximaal 40 km/u) vanaf de A2 het terrein van het pompstation was opgereden. Politiemensen gingen ter plaatse en spraken de bestuurder, een 53-jarige man uit Almelo, aan. Hij verklaarde dat bij Breukelen de spoorwegovergang dicht was en dat hij vervolgens per ongeluk op de A2 terecht was gekomen.

De man en zijn echtgenote zijn vervolgens onder politiebegeleiding met zwaailicht over de vluchtstrook naar de afslag Vinkeveen begeleid. Daar heeft het echtpaar hun reis richting Almelo via binnenwegen vervolgd.

Zwaar onder invloed

WOERDEN Op zondag 26 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 22.05 uur controleerden politiemensen op de Rembrandtlaan een 42-jarige automobilist uit Woerden. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Op het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 2.05 promille, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak

MAARSSEN In de nacht van zondag 26 op maandag 27 mei werd ingebroken bij een bedrijf. De verdachten werden betrapt, maar wisten te ontkomen.

Rond 04.10 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een bedrijf aan het Harmonieplein. Politiemensen waren binnen enkele minuten ter plaatse en zagen twee verdachten bij het betreffende pand wegrennen. De verdachten sprongen op een bromscooter en reden weg. De politiemensen gingen achter de bromscooter aan, maar raakten hem op de Kerklaan kwijt.

Er bleek in het bedrijf te zijn ingebroken. Daarbij hadden de verdachten enkele computers losgekoppeld en voor transport klaargezet. Vervolgens werden zij kennelijk gestoord door de politiemensen en gingen er vandoor. Vooralsnog wordt er niets uit het bedrijf vermist.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 27-05-2002 '
Lees ook