Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.40 uur

Gewapende overval

ABCOUDE Op woensdag 26 juni omstreeks 09.00 uur vond een gewapende overval plaats op het postkantoor gelegen aan het Raadhuisplein.

Twee mannen met helmen op kwamen het postkantoor binnen en bedreigden aanwezige klanten om kennelijk op die manier het personeel te dwingen geld af te geven.

Het personeel zag kans zich in veiligheid te brengen in een beveiligde ruimte waarop de overvallers, mogelijk mede door de voorziening van een tijdslot, het postkantoor onverrichter zake verlieten. Zij reden weg op een motor en lieten die achter op de J. Trouwstraat. Daar stapten zij in een groene BMW personenauto. Vanaf deze plaats ontbreekt verder ieder spoor van de twee mannen. Zowel de motorfiets als de auto bleken recent gestolen te zijn.

De politie heeft inmiddels enkele getuigen gesproken maar sluit niet uit dat er nog andere personen zijn die woensdagmorgen 26 juni of in de dagen voor de overval, verdachte personen/voertuigen hebben gezien in de buurt van het postkantoor en/of in de omgeving van de J. Trouwstraat. Zij worden vriendelijk gevraagd kontakt op te nemen met het bureau in Breukelen, telefoon 0900 8844. De bedreigde klanten werden door medewerkers van het bureau Slachtofferhulp in het bureau Mijdrecht opgevangen.

Brand in school

WOERDEN In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juni heeft brand gewoed in een school.

Rond 04.25 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een school aan de Pinksterbloemweide. De brandweer was zeer snel ter plaatse en had de brand snel onder controle.

Een getuige verklaarde vlak voor de brand een harde knal te hebben gehoord en vlak daarna hoorde zij een brommer wegrijden. Toen zij vervolgens naar buiten keek, zag zij vlammen uit de school komen en belde 112.

De brand woedde in het gebouw waarin noodlokalen waren gevestigd. Het portaal, twee klaslokalen en een lerarenkamer liepen schade op. Als gevolg daarvan kon er op woensdag geen les worden gegeven. Daar er een vermoeden is van brandstichting wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

Aanrijding

MIJDRECHT Op woensdag 26 juni raakte een fietsster en een bromfietser gewond bij een aanrijding.

Rond 09.15 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Mijdrecht over het fietspad van de Industrieweg, komende uit de richting van Mijdrecht. Doordat hij in een flauwe bocht niet zoveel mogelijk rechts hield, botste hij op een hem tegemoetkomende 15-jarige fietsster uit Vinkeveen.

De fietsster liep enkele schaafwonden op en had veel pijn in haar linker enkel. Zij is voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. De bromfietser liep een schaafwond aan zijn knie op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Brand

WOERDEN In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juni heeft een uitslaande brand in een school gewoed.

Rond 03.30 uur kwam een inbraakmelding van een school aan de Van Hogendorplaan bij de politie binnen. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, sloegen er vlammen uit het dak van de school. De brandweer zette groot materieel in en kreeg assistentie van de post Kamerik. Rond 04.30 uur kon de brandweer het sein `brand meester` geven.

Door de brand werden meerdere ruimtes in het midden van de school verwoest. De klaslokalen liepen rook- en waterschade op.

Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Aanrijding
WOERDEN Op woensdag 26 juni raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een bestelbus.

Rond 12.05 uur fietste een 70-jarige vrouw uit Apeldoorn naast haar man over de Van Helvoortlaan, komende uit de richting van het centrum. Vanaf de Kievitstraat sloeg een bestuurder (gegevens nog onbekend) van een bestelbus rechtsaf de Van Helvoortlaan in. Doordat hij niet voldoende rechts hield, botste hij tegen de fietsster op.

De vrouw is met een wond aan haar linkerarm en vermoedelijk een hersenschudding per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en is daar opgenomen.

Auto`s botsen
WILNIS Op woensdag 26 juni raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding met een andere auto.

Rond 16.10 uur reed een 20-jarige automobiliste uit Mijdrecht over de Ir. Enschedeweg, komende uit de richting van Woerden. Op het kruispunt met de Pastoor Kannelaan sloeg zij linksaf. Daarbij liet zij een haar tegemoetkomende 68-jarige automobliste uit Kockengen niet voorgaan. De Kockengense botste met haar voorzijde in de flank van de Mijdrechtse.

Een 18-jarige inzittende uit Wilnis is met hoofd- en rugletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en is daar opgenomen. Zij zat bij de Mijdrechtse in de auto.

Aanrijding met garage
LINSCHOTEN Op woensdag 26 juni is de bestuurder van een bestelbus gewond geraakt bij een aanrijding met een garage.

Rond 17.50 uur reed een 21-jarige man uit Linschoten met een bestelbus over de Duiker. Vermoedelijk doordat hij onwel werd, raakte hij de macht over het stuur kwijt. De auto reed vanaf de rijbaan de parkeerplaats op en boorde zich vervolgens in de achtermuur van een garage.

De bestuurder is voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de garagemuur gestut. Een aannemer is ingeschakeld om de garage verder te stutten en voor een noodafdichting te zorgen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 27-06-2002 '
Lees ook