Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 11.40 uur

Preventieactie autoinbraak

LINSCHOTEN Op donderdag 27 maart werd een preventieactie tegen autoinbraak uitgevoerd in Linschoten op de Duiker, het Jaagpad, de Hoorn, de Kolk, de De Jongstraat en de Van Rietlaan. Er werden 150 geparkeerde personenautos gecontroleerd. Uit de controle bleek dat men het niet zo nauw neemt met het zelf uit de auto halen van kostbare zaken. In 66 personenauto s bleken waardevolle goederen aanwezig te zijn. Zo lagen er naast de gebruikelijke autoradios en cd-spelers ook koffers, aktetassen, portofoons en radarverklikkers zichtbaar in de autos. Drie personenautos bleken helemaal niet afgesloten te zijn. In de regio Utrecht is auto-inbraak een groot probleem. Uit deze controle is gebleken dat men slordig met eigendommen om gaat.

Vrachtwagen rijdt tegen muur

WOERDEN Op vrijdagmiddag 28 maart werd gemeld dat een vrachtwagen tegen een muur van een garage was gereden aan de Aalberselanen. Omdat niemand bij de garage aanwezig was liet de vrachtwagenchauffeur zijn gegevens ter plaatse achter. Toen in de avonduren de eigenaar bij zijn garage kwam, bleek de muur op instorten te staan met gevaar voor voetgangers. Door de brandweer werd de omgeving van de muur afgezet i.v.m. het instortingsgevaar. Op zaterdag 29 maart zal een aannemer de garage gaan repareren. Met de vrachtwagenchauffeur zal contact worden opgenomen over de afhandeling van de schade.

Rijden onder invloed

MAARSSEN Op vrijdagmiddag 28 maart werd een automobilist tijdens een verkeerscontrole op de Zuilense Ring gecontroleerd. De man, een 37-jarige inwoner van Maarssen, bleek alcohol te hebben gedronken.werd aangehouden en uit de ademanalyse aan het bureau bleek hij 425 ug/l aan alcohol in het lichaam te hebben. De verdachte kreeg een dagvaarding mee en een transactievoorstel van 390 euro.

Bedreiging

MAARSSEN In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart zagen politieagenten op de Kaatsbaaan dat er een woordenwisseling was op straat tussen personeel van een horecazaak en enkele mannen. Op een gegeven moment gingen de mannen weg in een auto. De agenten volgden het voertuig en zagen dat de auto via enkele straten weer naar de horecagelegenheid aan de Kaatsbaan reed. De auto stopte voor de deur en op dat moment kregen de agenten opdracht om naar de horecagelegenheid te gaan omdat het personeel werd bedreigd. Hierop werd de bestuurder van de auto, een 38-jarige inwoner van Maarssen, aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Aanhouding gezochten
WOERDEN In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart zagen politieagenten op het bedrijventerrein Middelland een personenauto rijden. De auto werd op de Rosmalenlaan gecontroleerd. De inzittenden konden geen verklaring geven voor hun aanwezigheid op het terrein en werden gecontroleerd. Uit deze controle bleek dat twee van de drie inzittenden werden gezocht. Het betrof een 23 en een 20-jarige inwoner van Eindhoven. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beiden werden ingesloten voor het ondergaan van tegen hen uitgesproken vonnissen respectievelijk 42 en 38 dagen hechtenis.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 29-03-2003 '
Lees ook