Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2002 Persbercihten district Rijn en Venen, 09.10 uur

Ingegooide ruit

VINKEVEEN- Donderdagmorgen werd een ruit vernield bij een bedrijf aan de Herenweg.

Omstreeks 08.45 uur kreeg de politie de melding dat er een vernieling was gepleegd bij het pand aan de Herenweg. Ter plaatse troffen agenten aan de achterzijde van het pand, ter hoogte van de parkeerplaats, een grote ingegooide ruit aan.

De politie is op zoek naar getuigen van deze vernieling. Heeft u informatie, bel dan met de politie van district Rijn en Venen via 0900- 8844.

Onder invloed

MAARSSEN- Donderdagavond 30 mei hield de politie een 43-jarige man aan omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 20.00 uur zagen agenten de man uit Bilthoven slingerend rijden op de Zuilensering. Hierop namen de agenten hem een blaastest af, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man werd aangehouden en op het bureau bleek uit een ademanalyse dat hij een alcoholpromillage in zijn lichaam had van 1.55, ruim 3 keer de toegestane hoeveelheid van 0.5. Met een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal op zak werd de man naar huis gestuurd.

Verkeerscontrole

KOCKENGEN- De politie hield donderdagmiddag een verkeerscontrole op de Provinciale weg 401, ter hoogte van de parkeerplaats.

Tussen 14.30 uur en 17.00 uur controleerde de politie 1478 voertuigen, waarvan 25 overtredingen werden geregistreerd. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Vlam in de pan

MAARSSEN- Donderdagmiddag raakte een 71-jarige man gewond door een kleine brand in zijn woning.

De inwoner van Maarssen was omstreeks 16.00 uur aan het koken, toen de telefoon ging. Toen hij terug kwam was de vlam in de pan geslagen. Hij waarschuwde politie, en toen deze ter plaatse kwam was de man er in geslaagd de brand te blussen. Hij had hierbij wel forse brandwonden aan zijn arm opgelopen, waarvoor hij is behandeld in het ziekenhuis.

Aanhouding winkeldief
WOERDEN- De politie hield donderdagmiddag een 33-jarige man uit Utrecht aan nadat hij meerdere schoenen had gestolen bij een winkel aan de Achterstraat.

Een winkelmedewerker waarschuwde omstreeks 16.05 uur de politie, nadat de man de winkel had verlaten zonder de artikelen te betalen. Naar aanleiding van het gegeven signalement kon de politie de verdachte op de Stationsweg aanhouden. Daar bleek dat hij drie paar schoenen in zijn tas had zitten. Op het politiebureau bekende de man de diefstal direct en met een proces- verbaal op zak verliet hij het bureau.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 31-05-2002 '
Lees ook