Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur
Fietser komt ten val

ABCOUDE Op zondag 15 juli is een fietser ten val gekomen en daarbij gewond geraakt.

Omstreeks kwart voor elf in de ochtend reed een 60-jarige fietser uit Diemen over de Gein Zuid, komende uit de richting van Amsterdam. Hij nam een bocht te ruim en kwam daardoor op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar liepen hem op dat moment twee voetgangers tegemoet. Bij het op het laatste moment ontwijken van de voetgangers, raakte de fietser in de berm en kwam vervolgens ten val.

De man is met heupklachten en schaafwonden per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd en aldaar opgenomen.

Duikongeval

TIENHOVEN Op zondag 15 juli is een duikster onder water onwel geworden.

Rond half vier in de middag was een 33-jarige duikster uit Groot Ammers met haar 36-jarige instructeur uit Utrecht aan het duiken in het water bij de Westbroekse Binnenweg. Toen zij ongeveer 5 meter onder water waren, kreeg de duikster een astma-aanval, raakte in paniek en begon te hyperventileren. Haar instructeur begeleidde haar naar de oppervlakte en naar de kant.

Voor de zekerheid is de vrouw voor controle per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd.

Aanrijding tandem met voetganger

MAARSSEN Op zondag 15 juli vond een aanrijding tussen een tandem en een voetganger plaats. De drie betrokkenen raakten allen licht gewond.

Rond kwart voor vijf in de middag reden een 53-jarige man uit Epe tezamen met een 45-jarige man uit Bussum met hun tandem over het Zandpad, komende uit de richting van de Diependaalsedijk en gaande in de richting van de Nieuweweg in Breukelen. Voor hen liepen twee voetgangers aan de rechterzijde van de weg. Net op het moment dat de mannen op de tandem de voetgangers inhaalden, stapte één van deze voetgangers naar links. Daardoor reden de mannen op de tandem tegen deze voetganger, een 43-jarige vrouw uit Maarssen, aan en kwamen ten val.

De 53-jarige liep schaafwonden aan zijn armen en benen op, de 45-jarige klaagde over pijn in zijn schouders en borstkas en de vrouw liep letsel aan haar enkel op. Allen werden door het personeel van een ambulance ter plaatse behandeld en hoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Alcoholcontrole

WOERDEN Op zondag 15 juli heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond in de avond tussen negen uur en kwart voor tien op de Wulverhorstbaan plaats. Van de 95 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleek één bestuurder teveel te hebben gedronken. De man, 20 jaar oud en afkomstig uit Woerden, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 380 ug/l (1,0 promille), twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen '
Lees ook