Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht
Openlijke geweldpleging/
Utrecht, 18 januari 2000.

Hersenletsel.

Op zondag 16 januari vond een openlijke geweldpleging plaats op de Korte Jansstraat in Utrecht. Tengevolge van deze geweldpleging werd één van de slachtoffers in bewusteloze toestand overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis.

's-Nachts omstreeks 02.55 uur liep het slachtoffer met 2 andere mannen over de Korte Jansstraat. Op een gegeven moment ontstond er zonder enige aanleiding een woordenwisseling tussen het slachtoffer en een groep passerende jongens.

Vervolgens werd het slachtoffer geschopt en geslagen door de groep. De andere 2 mannen wilden tussenbeide komen, maar werden ook gestompt en geslagen.

Nadat de 3 mannen geschopt en geslagen waren, verdween de groep geweldplegers in de richting van het Achter Sint Pieter. De daders waren 19 tot 22 jaar oud.

Het 23-jarige slachtoffer uit Bilthoven werd met hersenletsel in het ziekenhuis opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Uit het onderzoek is inmiddels gebleken, dat een bestuurder van een grijze personenauto van het merk VW-Golf getuige is geweest en de ambulancedienst heeft gealarmeerd voor het slachtoffer.

Oproep getuigen.

De recherche van het politiedistrict Paardenveld is dringend op zoek naar getuigen. De recherche verzoekt de bestuurder van de grijze VW-golf en eventuele andere getuigen zich te melden.

Telefoonnummer district Paardenveld: 030 - 239 7111.

Deel: ' Politiebericht Utrecht Openlijke geweldpleging '
Lees ook