Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Zaterdag 29 januari 2000, 11.00 uur

Getuigen aanranding gezocht
Utrecht - De politie van de stad Utrecht is op zoek naar de twee getuigen van een aanranding die donderdagavond 27 januari onder het viaduct van de Biltse Rading plaatsvond. Op de genoemde avond fietste omstreeks 19.00 uur een 32-jarige Utrechtse vrouw over de Biltse Rading in de richting van Utrecht. Onder het viaduct werd zij plotseling door een man vastgepakt die haar van de fiets trok, op de grond gooide en vervolgens bovenop haar ging liggen.

Als - vanuit Utrecht - twee fietsers naderen vlucht de man in een auto weg, vermoedelijk in de richting van De Bilt.

De politie van het district Paardenveld (Jeugd en Zeden, telefoonnummer 030-2397111) is op zoek naar de twee fietsers, een vrouw en een man, die getuige waren van de aanranding.

Verkeerscontroles
Utrecht - Op de Weg der Verenigde Naties (maximum snelheid 50 km) vond vrijdagmorgen 28 januari een radarsnelheidscontrole plaats. In totaal passeerden 1927 auto's de radar waarvan er 343 de snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km.

Vrijdagmiddag vond op dezelfde lokatie nogmaals een controle plaats: van de 736 passerende auto's reden er 137 te snel, de hoogst gemeten snelheid was 102 km.

Een verkeerscontrole op de Willem van Noorststraat leverde zes bekeuringen op voor het niet dragen van de autogordel.

Op de Karl Marxdreef (richting Zuilense Ring, toegestane snelheid 70 km) passeerden vrijdagavond 620 auto's de politieradar. Het aantal 'te hard rijders' bedroeg 32 waarvan de snelste 103 km reed. Een controle in de richting van het Henri Dunantplein (649 passanten) had 42 hardrijders als resultaat: de hoogst gemeten snelheid bedroeg 142 km.

Aanhouding na doorrijden
Utrecht - Op vrijdagmiddag 28 januari veroorzaakte een 24-jarige Utrechtse automobilist een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising Spinozaweg/Vleutenseweg/Th. A Kempisweg. De betrokken automobilist reed weg in de richting van de Joseph Haydnlaan, achtervolgd door een surveillanceauto die de doorrijder bij de Spinozaweg kon aanhouden. De Utrechter bleek niet in het bezit van een rijbewijs, kon de auto dus inleveren en een bekeuring in ontvangst nemen.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook