Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zaterdag 5 februari 2000, 10.00 uur

Oplichter aangehouden
Utrecht - Een 21-jarige Utrechter is vrijdagmiddag omstreeks vier uur aangehouden, omdat hij met een gestolen creditcard juwelen trachtte te kopen.

Twee mannen hadden in een juwelierswinkel aan de Amsterdamse- straatweg sieraden uitgezocht en wilden afrekenen met een creditcard. Het aanwezige personeel vertrouwden het niet en waarschuwden de politie. De aspirant kopers kregen op hun beurt argwaan en verlieten de winkel. Doordat de politie zeer snel ter plaatse was, konden zij één van de kopers, een 21-jarige Utrechter, op de Amsterdamsestraatweg aanhouden.

Hij was in het bezit van een creditcard, waarvan de politie later vaststelde, dat deze in de cohtenduren bij een insluiping in een kantoorpand in Utrecht was gestolen. Bovendien droeg deze een dure gouden ring en armband droeg. Deze sieraden waren na de diefstal gekocht bij twee andere juweliers in Utrecht.

Creditcard en gekochte sieraden zijn inbeslaggenomen en de oplichter is inverzekeringgesteld.

Graffiti
Utrecht - Surveillerende agenten zagen de afgelopen nacht omstreeks kwart voor één, twee mannen met spuitbussen de ruiten van een telefooncel aan de Mariaplaats volspuiten.

De twee graffitispuiters, beiden 19 jaar oud en woonachtig in Utrecht, hadden de onverwachte confrontatie met de politie niet gepland. Een derde man die kennelijk op de uitkijk stond, verzaakte zijn taak. Beiden zijn aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgenmaakt. Bovendien krijgen zij de rekening gepresenteerd van het schoonmaken. De politie nam 6 volle spuitbussen inbeslag.

Actie 'Bromsnor'
Utrecht - Ondanks de overvloedige regenval hield de politie vrijdagavond op de Neude opnieuw een controle van brom-en snorfietsen onder de bekende naam 'actie bromsnor'.

In totaal werden 70 brom- en snorfiets gecontroleerd. Eénentwintig brom/snorfietsen werden voor een nader technisch onderzoek inbeslaggenomen. Daarnaast kregen 89 bestuurder een bekeuring voor allerlei technische gebreken en/of het dragen van geen helm.
_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook