Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Woensdag 26 januari 2000, 09.30 uur

Zware kettingbotsing rijksweg 27
Utrecht - Vanochtend omstreeks acht uur vond er op de rijksweg 27 (Hilversum - Utrecht) een zware kettingbotsing plaats. Ter hoogte van de Veemarkthallen waren richting Utrecht acht personenauto's en één vrachtauto's op elkaar gereden. Een zwaar gewonde vrouw moest door de brandweer uit de auto worden gezaagd. Zij is overgebracht naar het UMC. Haar gegevens zijn nog niet beschikbaar.
De materiële schade is aanzienlijk en de gehele rijbaan raakte geblokkeerd, waardoor in beide richtingen kilometers lange files ontstonden. Het zal tot ongeveer elf uur duren voordat de ravage is opgeruimd en de rijbaan weer volledig beschikbaar is voor het verkeer. De regionale verkeersdienst van de politie regio Utrecht stelt een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak van deze kettingbotsing.

Gewapende overval
Utrecht - Dinsdagmiddag vond er een gewapende overval plaats in een kledingwinkel aan de Kanaalstraat. Omstreeks half één stapte een man de winkel binnen en hij bedreigde de aanwezige 54-jarige verkoopster met een mes. Hij deed een greep in de kassa en vluchtte met enkele bankbiljetten de winkel uit.
De dader is ongeveer 16 jaar oud en heeft een lengte van ca. 1.70 meter. Hij had een das voor zijn mond gebonden. De recherche stelt een onderzoek in.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook