Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Vrijdag 14 januari 2000, 16.00 uur

Brand in kelderboxen
Utrecht - Op vrijdag 14 januari werd omstreeks kwart over zeven in de ochtend brand ontdekt in de kelderboxen van een flat aan de Livingstonelaan. De brand, een middelbrand, werd door de brandweer geblust. In verband met de grote hoeveelheid rook werden door de brandweer alle ramen verwijderd uit het portiek.

Door de politie werd een onderzoek ingesteld naar mogelijke brandstichting omdat bewoners enkele doffe knallen hadden gehoord. Deze knallen bleken afkomstig van spuitbussen in één van de boxen die door de warmte tot ontploffing kwamen.

Vermoedelijk heeft er iets gesmeuld in één van de boxen waardoor de brand is ontstaan. De schade aan de boxen is aanzienlijk.

Vrijdag 14 januari 2000, 09.30 uur

Schietpartij
Utrecht - Donderdagavond omstreeks half tien vond er op de Blokstraat een schietincident plaats. Daarbij raakte een 28-jarige man uit Utrecht gewond. Hij is in kritieke toestand naar het UMC vervoerd waar hij meteen geopereerd is. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe het slachtoffer het maakt.

Op genoemde plaats en tijdstip vond er een worsteling plaats tussen twee mannen. Daarbij is een vuurwapen afgegaan waarbij de 28-jarige Utrechter gewond is geraakt. De dader is hierop weggerend en niet meer gesignaleerd. Het slachtoffer is nadat hij getroffen werd, weggelopen en een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg binnengegaan waar hij neergestort is. Daar heeft men het alarmnummer 112 gebeld en zijn de hulpdiensten ter plaatse gekomen. De politie heeft meteen een onderzoek ingesteld naar de aanleiding van dit schietincident.

Blauwe avond Utrecht Noord
Utrecht - Het district Utrecht Noord heeft gisteravond een "Blauwe Avond" georganiseerd. Er was gerichte controle op:

Verkeer
Onderdeel hiervan was een grote bromfietscontrole aan de Plantage en omgeving. In totaal werden 85 bromfietsen gecontroleerd. Een bromfiets werd direct in beslaggenomen voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Tientallen processen-verbaal werden uitgeschreven voor vals framenummer, ten onrechte voeren oranje plaat en gladde banden.

Op de Rio Brancodreef, Moldaudreef en Tigrisdreef werden snelheidscontroles uitgevoerd. Er werden 44 overtredingen geconstateerd. De hoogste snelheidsovertreding bedroeg 78 km/h.

Tussen zeven uur en tien uur 's avonds heeft een voertuigencontrole plaatsgevonden op het Zandpad. Hierbij kregen 32 bestuurders proces-verbaal uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van autogordels, niet tonen van rijbewijs en rijden met onverzekerde auto.

Wijkzorg
Het accent van de "Blauwe Avonden" ligt op het aanwezig zijn in de wijk. Agenten en toezichthouders surveilleerden onder andere op het Groot Winkelcentrum, winkelcentrum Gangesdreef, Berberhof en Overkapel.
Bewoners in de wijken reageerden positief op de aanwezige agenten op straat. Binnenkort zal er weer een "Blauwe Avond" in Utrecht Noord georganiseerd worden.

Verdachte van overval aangehouden
Utrecht - Op 27 september 1999 vond op de Amsterdamsestraatweg een gewapende overval plaats. Omstreeks kwart voor tien 's avonds werd een medewerkster van een winkel onder bedreiging van een mes gedwongen geld af te geven.

Naar aanleiding van deze overval heeft de politie de hulp ingeroepen van het publiek door middel van het programma "Opsporing Verzocht". Na afloop van de uitzending van 23 november 1999 kwamen er 18 tips bij de politie binnen. Tussen deze tips bleek de gouden aanwijzing te zitten.

Op 22 december 1999 kon de politie een 38-jarige man uit Utrecht voor deze overval aanhouden. Na onderzoek bleek dat een medeverdachte van de overval reeds in de gevangenis zat voor het plegen van diverse overvallen in het land. De gerechtelijke afhandeling van deze zaak ligt bij het Openbaar Ministerie.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook