Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Maandag 28 februari 2000, 09.30 uur

Geweld bij aanhouding
Utrecht - Maandagochtend om kwart over vier werd op de Theemsdreef een 30-jarige man uit Nieuwegein en een 29-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden.

De politie zag de auto met daarin de man als bestuurder rijden over de Anton Geesinkstraat. Korte tijd later zagen agenten dezelfde auto rijden over de Theemsdreef maar nu met de vrouw als bestuurster.

Zowel de man als de vrouw bleken onder invloed van drank. Beiden weigerde de medewerking aan een blaastest. De man begon bij zijn aanhouding als een wilde om zich heen te slaan en verwondde een agent aan zijn lip. Ook de dienstkleding van de agent werd bij de aanhouding beschadigd.

Ook zette hij zijn pitbull aan tot bijten. Dit kon worden voorkomen door de deur van de auto waarin de hond zich bevond dicht te duwen.

Uiteindelijk is bij de vrouwelijke verdachte bloed afgenomen en de man is ingesloten voor het plegen van verzet en mishandeling van de agent.

Alcoholaktie Kurkdroog
Utrecht - Tijdens een nachtelijke alcoholcontrole van zaterdag op zondag, heeft de politie op verschillende plaatsen in de stad 375 bestuurders laten blazen. Twee bestuurders kregen een transaktie van700 en 900 gulden.

In het kader van de alcoholaktie Kurkdroog, zijn de afgelopen maand in de stad zo'n 1500 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er bleken slechts 8 bestuurders te diep in het glaasje te hebben gekeken. Landelijk is dit resutaat vrij laag.

Man pleegt verzet na bekeuring wildplassen
Utrecht - Maandagochtend om kwart voor een heeft de politie op de Korte Elisabethstraat een 26-jarige man uit Arnhem aangehouden.

Op het moment dat de politie de man een bekeuring wilde geven voor wildplassen gaf hij een valse naam op. Hij wilde daarna weer weglopen.

Bij de aangehouding begon hij zich te verzetten waarna hij in de handboeien moest worden overgenbracht naar het politiebureau.

De man krijgt een procesverbaal voor belediging, verzet tegen de politie en wildplassen.

Aanhouding inbrekers
Utrecht - Zondagochtend om zeven uur werden twee Utrechtse mannen van 18 en 24 jaar op de Adriaaanstraat aangehouden na een bedrijfsinbraak aan de Maliebaan.

Een getuige kon de politie een goed signalement geven van de twee inbrekers die waren weggelopen. Bij controle van de twee bleek dat zij inbrekersgereedschap op zak hadden.

Bij onderzoek bleek dat een computer uit het bedrijf was gestolen. De computer werd later teruggevonden in een plantenbak op de Adriaanstraat.

Op de Schroeder v.d. Kolkstraat werden maandagochtend om vijf uur twee autokrakers aangehouden. Ook hier zag een oplettende getuige dat twee mannen een geparkeerde auto hadden opengebroken.

Inmiddels was de radio uit de auto verdwenen. Bij de twee inbrekers werden vier autoradio's aangetroffen. Op straat werd later nog een portefeuille gevonden die uit een van de opengebroken auto's was ontvreemd.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook